Mèdia 03/03/2019

Mor Martí Galindo als 81 anys

L'actor es va fer popular gràcies a 'Crónicas marcianas'

Ara
1 min
Mor Martí Galindo als 81 anys

BarcelonaMartí Galindo ha mort avui a l'edat de 81 anys, segons ha informat Josep Maria Mainat, que va ser un dels responsables de 'Crónicas marcianas', el programa que va donar la popularitat a l'actor. Els seus companys al 'late show', com Paz Padilla i Toni Clapés, han lamentat la seva pèrdua a través de les xarxes socials.

Galindo, nascut l'any 1937 a Barcelona, va viure una infància complicada a causa del seu naixement prematur. Tenia un pes molt inferior al necessari per sobreviure i explicava que per mantenir-lo amb vida el van tenir embolicat en mantes i bosses d'aigua calenta dins d'una caixa de gasoses durant setmanes. En la seva etapa adulta, va dedicar bona part de la seva vida al món del teatre, fins que li va arribar la popularitat de la mà de Gestmusic i 'Crónicas marcianas'.

Va formar part de l'equip del 'late show' des dels inicis del programa, l'any 1997, i el va deixar el 2002, tres anys abans de que l'espai desparegués de la graella de Telecinco. La seva sortida del programa va coincidir amb una època en què l'espai experimentava un descens de l'audiència i la productora va decidir fer canvis. Una de les modificacions va ser prescindir de Galindo com a col·laborador habitual, moment en què va decidir retirar-se de la vida pública.

En teatre va participar en obres com 'El hombre, la bestia y la virtud', de Luigi Pirandello, estrenada al teatre Calderón de Barcelona l'any 1963; 'La desaparició de Wendy, de Josep Maria Benet i Jornet, estrenada a la Sala Villarroel l'any 1985. El 1992 va formar part del musical 'Snoopy', dirigit per Ricard Reguant.

stats