Mèdia 28/06/2022

Netflix ofereix els primers títols en català

La plataforma ja ha sumat al seu catàleg una dotzena de produccions que es podran gaudir en aquesta llengua

1 min
Les oficines centrals de Netflix, a la ciutat californiana de Los Angeles.

BarcelonaPrimers resultats de l'acord entre la Generalitat de Catalunya i Netflix: la plataforma ja ofereix una dotzena de títols en català. Al març, el Govern i el servei de streaming van anunciar que aquest 2022 Netflix afegiria al seu catàleg una setantena de títols internacionals que estarien disponibles en català, així com també en gallec i euskera. L'acord va ser fruit de les converses que la plataforma va mantenir amb la Generalitat de Catalunya arran de la polèmica generada al voltant de la llei de l'audiovisual del govern espanyol i la marginació de les llengües cooficials de l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha explicat avui que la plataforma ja ha fet les primeres passes per assolir l'objectiu anual. Concretament, Netflix ja ofereix doblada en català la pel·lícula El monstre del mar, i ja es poden veure, amb subtítols en llengua catalana, les produccions següents: Elige o muere, Anatomía de un escándalo, Emily in Paris (temporada 1), Entre dos mundos, Metal Lords, Déjate llevarIncompatibles 2, Vuelta al insti (Senior Year), Interceptor365 días i 365 Días. Aquel día. Tal com va assenyalar la conselleria quan es va fer públic l'acord, tant els doblatges com les subtitulacions han estat finançats per la plataforma. L'accés a les versions en català estarà disponible des de qualsevol dels 190 països on Netflix té presència.

A la dotzena de títols ja incorporats fins ara se n'hi sumaran més, que estaran disponibles a la plataforma a mesura que les pel·lícules i les sèries s’estrenin oficialment.

stats