Pareu màquines 17/10/2022

Normalitzant el biaix anticatalanista del TC

2 min

BarcelonaEnmig de la batussa per renovar els òrgans judicials espanyols, Esquerra aconsegueix ficar una falca, gentilesa d'El Mundo, que li dedica titular d'obertura de portada: "ERC pressiona Sánchez per tenir un TC «que no sigui hostil»". La naturalitat amb què es considera un afer noticiós que un partit que representa uns quants centenars de milers de votants demani un tribunal no ja favorable sinó, senzillament, no hostil, dona bona mostra de l'anomalia democràtica de l'Estat i els seus relators de paper. I, per descomptat, representa un nou clau en la crucifixió del vell ideal de la separació de poders. Probablement, fins i tot indica també el punt d'adequació de les aspiracions catalanistes a la crua realitat. En tot cas, el titular és el típic tema forçat: no hi ha cap esdeveniment del dia anterior que el justifiqui, però serveix al diari perquè el seu lector clixé exclami: "Diantre de catalans, ara a sobre voldran jutges equànimes!"

Portada 'El Mundo'

Feminismes

La Razón entrevista la finalista del premi Planeta, Cristina Campos, i li treu el titular: "La meva novel·la no és feminista, m'agradaria que la llegissin els homes també". L'opinió és de la novel·lista, esclar, però l'elecció per posar-la en primera pàgina sí que va a compte del diari. I, un cop més, trobem el rotatiu disseminant la idea d'un feminisme com a coses-de-dones, quan el millor que podria aconseguir el moviment és deixar de ser vist com un mercat nínxol i arribar, precisament, als homes.

Àlbum de titulars

"Putin ja té data per declarar la tercera Guerra Mundial". A El Periódico. La crisi d'Ucraïna està desencadenant el nou gènere de clickbait d'Armageddon. Hi falta allò d'"el que va passar després et sorprendrà (i et carbonitzarà)".

stats