Mèdia 03/03/2017

El nostre masclisme de cada dia: casos reals de dones reals

Neus Munté, Carlota Pi, Estel Solé, Ada Parellada, Teresa Estrach, Carme Lluveras i Esther Vera expliquen els que els passa en el dia a dia

Ara
1 min

BareclonaPrimer tastet del dossier que preparem per diumenge de cara al Dia Internacional de les Dones, que se celebra dimecres, 8 de març.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Al dossier que trobaràs aquest diumenge al teu quiosc, explicarem que mentre d'una banda s'avança –hi ha la rebel·lió de la dona aparador– d'una altra trobem actituds sexistes en espais de poder, com passa amb Donald Trump.

També hi haurà un reportatge sobre un pas endavant: la tendència que ha començat al món de l'esport en què organitzadors de proves esportives prescindeixen de les hostesses per lliurar els premis, una imatge que cosifica les dones. A més, repassarem l'evolució de la roba interior femenina.

L'espai per a testimonis és el que recollim amb la veu de dones amb llocs destacats en diverses professions –des de Neus Munté fins a l'actriu Estel Solé, passant per Carlota Pi, la directora d'Holaluz– que ens expliquen situacions de masclisme que han viscut: el vídeo que tens sobre aquestes línies n'és un primer tastet, però podràs llegir-ne el text també al diari de diumenge.

I els nostres lectors també tenen veu en aquest reportatge, en aquest mur de participació que vam obrir fa uns dies a l'Ara.cat:

Mur de participació: què diuen les lectores i lectors de l'Ara.cat? T'hi afegeixes?

stats