Mèdia 02/07/2021

El nou director d'informatius de RTVE descarta el retorn de 'La 2 noticias'

Esteve Crespo assegura que no hi ha prou recursos ni personal per recuperar l'informatiu

1 min
Paula Sainz-Pardo, presentava de l'informatiu 'La 2 Noticias'

La nova direcció d'informatius de RTVE no implicarà el retorn de La 2 noticias, el telenotícies d'autor de la segona cadena de la corporació que es va deixar d'emetre amb motiu de la pandèmia. Esteve Crespo, nomenat director de continguts informatius aquesta setmana, ha assegurat respecte a l'informatiu "que no val la pena tornar de forma precària", i ha remarcat que actualment "no hi ha prou recursos ni personal" per plantejar-se la recuperació del format.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La 2 noticias, que portava 25 anys en funcionament, es va emetre per última vegada el 12 de març del 2020, dos dies abans de la declaració de l'estat d'alarma. Llavors es va explicar que l'informatiu que presentava Paula Sainz-Pardo havia sigut eliminat de la graella per poder dedicar els seus recursos a altres informatius prioritaris de la casa, com el Telediario 1 i els butlletins i programes informatius del canal 24h. Després de mesos fora d'antena, RTVE va assegurar que l'informatiu tornaria a les pantalles el gener del 2021, cosa que finalment no va passar.  

Els treballadors de la corporació agrupats a la plataforma RTVESinPersonal y SinProducciónPropia Interna han assegurat que a RTVE hi ha una infrautilització de recursos que es podrien fer servir per a la producció de La 2 noticias i altres espais. A més, assenyalen que si s'utilitzessin bé els recursos disponibles es podria reduir l'externalització de les produccions que, segons el seu parer, és "abusiva".

stats