Mèdia 03/03/2016

Nous directius a Catalunya Ràdio i TV3 en clau de confluència

David Bassa, nomenat cap d'informatius de la televisió públic

àlex Gutiérrez
2 min
Nous directius a Catalunya Ràdio i TV3 en clau de confluència

BarcelonaLa Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va fer ahir un altre pas per avançar en la convergència de TV3, Catalunya Ràdio i els seus mitjans digitals. Així, es va nomenar Joan Trias nou director del procés de confluència. Vinculat a la casa des del 1992 -va començar com a redactor de política de Catalunya Ràdio-, des de l’abril del 2015 s’encarregava del projecte d’unificar les redaccions dels centres territorials de la CCMA. En aquesta línia, també es va nomenar Christian Garcia nou director de l’àrea d’esports de tot l’ens públic. Anteriorment cada mitjà tenia el seu responsable.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Un altre dels nomenaments aprovats ahir és el de Santi Faro, que serà cap de programes de Catalunya Ràdio. Conegut per haver presentat durant molts anys el programa musical Sputnik i, més recentment, les transmissions de motor de TV3, Faro assumeix una àrea fins ara comandada per Jordi Català (que assumeix un altre càrrec transversal i de nova creació: serà director d’anàlisi i explotació d’audiències). Per la seva banda, Sígfrid Gras passa a ser adjunt al director de TV3 -el recentment designat Jaume Peral- i també cap de programes (rellevant Jordi Serra). De fet, Gras ja era el número 2 de Peral quan aquest últim era cap d’informatius i ara seguiran fent equip.

Finalment, tal com va avançar l’ARA, ahir també es va nomenar David Bassa nou cap d’informatius. El periodista ha dimitit com a president del Grup de Periodistes Ramon Barnils, segons explicava l’entitat en una nota, per qüestions d’incompatibilitat. “Qüestionem i critiquem, com hem fet sempre, el sistema de nomenament dels càrrecs de la CCMA, fruit de la llei del 2012”, diu el comunicat, en referència a l’equilibri pactat entre CDC i ERC pel que fa als càrrecs de director de mitjà i cap d’informatius. “Aquest sistema afavoreix la ingerència política en els mitjans de comunicació públics. A més, permet poder qüestionar la solvència de professionals avalats per la seva trajectòria”. També CCOO deplorava aquesta ingerència i lamentava que, entre els nomenaments, no hi hagués cap dona.

stats