Mèdia 22/02/2016

Jaume Peral substituirà Eugeni Sallent com a director de TV3

L'actual cap d'informatius de la televisió pública serà nomenat ja aquest dimecres

Àlex Gutiérrez
2 min
Peral és un veterà de la CCMA, on ha estat també cap d'informatius de Catalunya Ràdio i coordinador de Catalunya Informació.

BarcelonaL'actual cap d'informatius de TV3, Jaume Peral, serà el nou director de la televisió pública després que Eugeni Sallent hagi anunciat aquest dilluns la seva renúncia al càrrec, que ocupava des de l'abril del 2012. Fonts coneixedores de les negociacions han confirmat a l'ARA que el nom de Peral és el que es proposarà al consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). La votació no hauria de suposar cap escull, ja que compta amb tres dels sis vots assegurats, corresponents als representants al consell proposats per Convergència (Brauli Duart i Núria Llorach) i Esquerra (Rita Marzoa).

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Peral dirigeix el departament d'informatius de TV3 des del maig del 2012, i des d'aquesta posició va impulsar la profunda renovació dels 'Telenotícies' estrenada ara fa dos anys. Fins llavors, el periodista, nascut a Figueres el 1960, havia format part de la plantilla de Catalunya Ràdio, on havia estat corresponsal a Madrid per, posteriorment, convertir-se en coordinador de Catalunya Informació coincidint amb el naixement de l'emissora, el 1992.

Després de dirigir les seccions d'economia, societat i política de l'emissora pública, el 1995 es va convertir en subdirector d'informatius, i tres anys més tard va passar a ser-ne el director. Durant els anys de govern tripartit a la Generalitat, Peral va ser traslladat a TV3, on va ser, primer, responsable de comunicació i, posteriorment, redactor del programa de política 'Parlament'.

El càrrec de Peral l'ocuparà, previsiblement, el periodista David Bassa, actualment responsable de la informació política a 'El matí de Catalunya Ràdio'. Convergència i Esquerra tenen acordada una presència equilibrada de persones de la seva confiança en els càrrecs directius de la Corporació. Així, tot i que els càrrecs els nomena formalment el president de l'ens, Brauli Duart, són els partits els qui suggereixen els noms. Segons aquest esquema, CDC impulsa la candidatura del director de la televisió (en aquest cas, Jaume Peral) i del cap d'informatius de la ràdio (actualment Francesc Cano, que ha estat refermat en el càrrec). Simètricament, Esquerra eleva els noms del director de Catalunya Ràdio (el recentment nomenat Saül Gordillo) i del cap d'informatius de TV3 (Bassa, segons aquest esquema).

stats