Mèdia 24/03/2021

'Després de tu', la nova sèrie de ficció d’À Punt i TV3

Les dues cadenes preparen un comèdia dramàtica de 20 capítols que s'estrenarà el gener del 2022

2 min
Nausicaa Bonnín protagonitzarà 'La fossa'

ValènciaUna comèdia dramàtica localitzada íntegrament al País Valencià que s'anomenarà Després de tu. Aquest és el nou projecte conjunt que preparen À Punt i TV3 de la mà de la productora valenciana Albena Produccions i la catalana Minoria Absoluta i que s'estrenarà el gener del 2022.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'anunci el va fer aquest dimarts el director general d’À Punt, Alfred Costa, que va aprofitar una compareixença a les Corts per donar a conèixer el projecte, del qual únicament va explicar el títol i el nom de la productora valenciana, així com que s’enregistrarà aquesta tardor i s’estrenarà el gener del 2022. Una informació que l'ARA ha pogut completar al confirmar que l'empresa catalana que coproduirà la sèrie serà Minoria Absoluta. També que el projecte està en una fase inicial. En aquests moments s'estan revisant els guions, i els contractes encara no s'han firmat.

Malgrat que des de la cadena valenciana no han volgut donar més detalls, l’ARA ha pogut saber que la sèrie comptarà amb un repartiment que inclourà intèrprets valencians i catalans i que s'han previst 20 capítols de 25 minuts, una dada que revela que es tracta d'un projecte important per als dos canals i que requerirà un pressupost elevat. Tot i que inicialment IB3 no s'ha sumat a la iniciativa, tal com ja va passar amb la pel·lícula Federica Montseny, la dona que parla, la televisió balear podria afegir-s'hi posteriorment i adquirir els drets per a la seva emissió.

La sèrie comptarà amb el segell de la companyia valenciana Albena Produccions, la impulsora del projecte, encapçalada per l'actor, guionista i dramaturg alzireny Carles Alberola. Es tracta d'una productora d'extensa experiència i èxit al País Valencià que inclou en el seu currículum èxits televisius com els programes d'humor Autoindefinits o Socarrats, la sèrie Maniàtics, obres de teatre com Besos o M'esperaràs i musicals com Tic Tac.

Després de tu se sumarà a la cada cop més extensa llista de col·laboracions entre À Punt, TV3 i IB3. De fet, i tal com ja va avançar l'ARA, les tres cadenes preparen per a finals d'any la sèrie de ciència-ficció dirigida al públic adolescent Ela geminada, impulsada per la televisió balear i que comptarà amb quatre capítols. Un camí que es va iniciar amb La fossa, la primera sèrie creada conjuntament per À Punt i TV3, en aquesta ocasió, de matriu catalana. Pel que fa a les pel·lícules, la primera va ser el telefilm La dona del segle. Posteriorment, van arribar l'exemple més reeixit d'aquest treball en equip, La mort de Guillem, i la recent Frederica Montseny, la dona que parla. Favorits va ser el primer programa d'entreteniment elaborat conjuntament per les tres cadenes.

A la coproducció s'ha afegit la cessió de continguts amb experiències com La forastera, coelaborada per Albena Produccions per À Punt i posteriorment programada per TV3 i IB3, i l'emissió a À Punt de la catalana Merlí. L'últim pas ha sigut la decisió avançada per l'ARA de la televisió valenciana de sumar-se a la plataforma digital Bon Dia TV, posada en marxa el novembre del 2018 per l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per compartir continguts i difondre'ls mitjançant la xarxa.

stats