País Valencià 24/03/2021

À Punt s'incorpora a la plataforma Bon Dia TV

El canal redacta el conveni que haurà de donar cobertura jurídica al projecte i esmena la seva negativa del 2018

2 min
Alfred Costa, director general d'À Punt, durant a la presentació de la programació de la tardor de la cadena

ValènciaUn pas més. És el que ha decidit fer À Punt en la seva col·laboració amb TV3 i IB3. I és que, segons ha pogut confirmar l'ARA de fonts de la radiotelevisió pública valenciana, la cadena ha decidit sumar-se a la plataforma digital Bon Dia TV, que el novembre del 2018 van posar en marxa l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per compartir continguts i difondre'ls mitjançant la xarxa.

La decisió la va aprovar el consell rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) en una reunió celebrada el 24 de novembre, tot i que l'acord encara no havia transcendit. De fet, en aquests moments el canal està redactant el conveni que haurà de donar cobertura jurídica al projecte. També està treballant en la selecció i la indexació dels continguts audiovisuals que formaran part del catàleg que aportarà la cadena a la plataforma a partir del moment que se signi el document.

Amb aquesta decisió, À Punt esmena la seva negativa del 2018, quan va rebutjar sumar-se a la iniciativa impulsada per la CCMA i l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears. La decisió reflecteix el desig de la cadena valenciana d'incrementar la col·laboració amb els dos canals amb què comparteix llengua i ampliar així una cooperació ja consolidada en l'àmbit de la coproducció i la cessió de continguts. L'exemple més reeixit d'aquest treball en equip és la pel·lícula La mort de Guillem, que narra l'assassinat del jove independentista valencià Guillem Agulló i que va ser emesa simultàniament per les tres cadenes. Una experiència que repetiran el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, amb el film Frederica Montseny, la dona que parla, que narra la vida de qui va ser ministra de Sanitat durant la Segona República espanyola i que compta amb el suport de l’Institut Valencià de Cultura i del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La cooperació en la plataforma Bon Dia TV i en la producció de continguts entre els tres canals es mantindrà en el futur, ja que, tal com ja va avançar l'ARA, entre altres projectes preparen una sèrie de ciència-ficció impulsada per IB3 i dirigida al públic adolescent que es titularà Ela geminada. En l'aposta per aquesta opció ha estat determinant l'estalvi econòmic, tal com han reconegut els tres canals. Aquest treball en equip sembla agafar força com una alternativa pragmàtica a la reiteradament ajornada reciprocitat que permeti que els tres canals es vegin en els tres territoris. De fet, el 16 de febrer es complia el desè aniversari de la fi de l’arribada del senyal de TV3 al País Valencià –un emmudiment que també va patir tres anys després Catalunya Ràdio–. L'efemèride es produïa en un moment de bloqueig de la situació, atès que per al PSPV l’única solució és la concessió per part del govern espanyol, format pel PSOE i Unides Podem, d’un nou múltiplex, una demanda que el ministeri d’Economia i Empresa ha explicat en diversos ocasions que no atendrà.

stats