Mèdia 13/01/2020

'Perdida', un pare desesperat a la recerca de la seva filla

Antena 3 estrena demà aquesta sèrie protagonitzada per Daniel Grao i rodada entre València i Bogotà

Albert Castellví Roca
3 min

BarcelonaLa recerca desesperada d’una nena desapareguda fa més de 10 anys és el motor de Perdida, la nova sèrie que Antena 3 estrena aquest dimarts a les 22.40 h (i que, des de fa uns dies, està disponible a Atresplayer Premium, el servei de streaming de pagament del grup Atresmedia). La protagonitza l’Antonio, un home que tenia una vida tranquil·la i monòtona com a treballador d’un taller de cotxes fins al dia que la seva filla, la Soledad, va desaparèixer en una platja de València, amb només 5 anys. La policia va ser incapaç de trobar cap pista que pogués ajudar a trobar la nena i el cas va quedar arxivat al cap de poc temps. Però la seva mare, l’Inma, no es va quedar de braços plegats i va començar a investigar pel seu compte: durant anys es va entregar en cos i ànima a descobrir què havia passat aquell dia, fins al punt de posar en perill la seva vida i el seu matrimoni amb l’Antonio, de qui es va acabar divorciant. La seva gran obsessió eren dos joves que van dir a la policia que havien vist un home estrany el dia de la desaparició. Però no en va treure res.

La sèrie comença més d’una dècada després d’aquell tràgic dia de platja, en el moment que l’Antonio es disposa a agafar un avió que l’ha de portar des de Colòmbia fins a Espanya. A l’aeroport de Bogotà, però, és detingut quan la policia descobreix que porta un quilo i mig de cocaïna a l’estómac. L’advocada que li assignen, l’Angelita, ràpidament sospita que el seu nou client no és un simple narcotraficant, sinó que hi ha algun motiu ocult que l’ha empès a intentar burlar la llei. I no s’equivoca: en realitat, l’home esperava ser detingut per poder entrar a La Brecha, considerada una de les presons més perilloses del món. Allà, enmig de poderosos narcotraficants enfrontats pel control del centre penitenciari, intentarà trobar respostes que li permetin retrobar-se amb la seva filla. Alhora, això provocarà que la policia espanyola torni a interessar-se per la desaparició de la Soledad i reobri la investigació per intentar localitzar-la.

Repartiment internacional

La sèrie, produïda per Atresmedia i Big Bang Media (productora del grup Mediapro) compta amb diversos actors catalans, començant pel protagonista, que és interpretat per Daniel Grao (La catedral del mar). A més, Melani Olivares (Benvinguts a la família) es converteix en l’Eva (la inspectora de policia que va investigar la desaparició de la Soledad i que ara tornarà a fer-se’n càrrec) i Manel Dueso (La Riera) en el seu cap. La madrilenya María Lapausa es posa en la pell de l’Inma, però molts dels actors principals procedeixen de Colòmbia i Mèxic. És el cas d’Adriana Paz (Angelita), Fernando Solórzano i Juan Messier (líders de dos càrtels colombians), Ana María Orozco (una actriu de telenovel·les amb contactes amb el món del narcotràfic) i Verónica Velásquez (que dona vida a la Soledad).

Natxo López és el creador de la sèrie, que es basa en una història original escrita per Ruth Garcia i David Oliva. Perdida, que consta d’onze capítols de 50 minuts, s’ha rodat entre les ciutats de València i Bogotà, en més d’un centenar de localitzacions diferents.

stats