Els periodistes exigeixen respecte per la seva feina

Els professionals han reclamat poder treballar sense ingerències polítiques, judicials o policials

Els professionals dels mitjans de comunicació han demanat avui al Col·legi de Periodistes de Catalunya que es respecti la seva feina durant la campanya electoral, després que en els últims mesos s’hagin produït episodis de coaccions, agressions verbals i físiques. 

En el manifest, que té el suport de mitjans i organitzacions periodístiques, sindicals i acadèmiques, es recorda que els drets a la llibertat d’expressió i informació son els pilars d’una societat lliure i democràtica, motiu pel qual es reclama a les autoritats públiques que els garanteixin. El text també fa èmfasi en el fet que ningú pot marcar les pautes de com s’ha d’informar, i per això s’exigeix poder exercir la professió sense estar subjectes a ingerències polítiques, judicials o policials.

Durant la lectura del manifest, es va recordar que “només una informació professional responsable, compromesa amb el codi deontològic i lliure d’agressions i pressions serà la garantia d’independència i pluralitat”. El text s’adreça també a la ciutadania, a la qual recorda que la independència periodística no pot estar amenaçada per cap coacció o agressió.

Més continguts de