Mèdia 17/06/2017

La plantilla de Catalunya Ràdio valida el preacord per a l'equiparació salarial amb TV3

La proposta va rebre més d'un 90% de vots a favor

Albert Castellví
1 min
Catalunya Ràdio esquitxa la graella amb cites literàries

BarcelonaLa plantilla de Catalunya Ràdio va votar aquest divendres massivament a favor del preacord que havien tancat fa tres setmanes el comitè d'empresa i la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per equiparar les condicions laborals i salarials dels treballadors de l'emissora pública amb les de TV3.

Preacord a Catalunya Ràdio per a l'equiparació salarial amb TV3

La proposta va rebre 255 vots a favor (un 94,44% del total), 12 en contra (4,44%) i 3 en blanc (1,11%). A la consulta hi va participar el 69,05% dels 391 empleats amb dret a vot. Després d'aquesta validació, però, el preacord encara ha de ser ratificat pel consell de govern de la CCMA i ha de rebre també el vistiplau de la comissió de retribucions i despeses del personal de la Generalitat, del departament de Governació i del d'Economia.

El preacord que els treballadors han acceptat preveu que a partir de l'1 de setembre de l'any que ve la plantilla de Catalunya Ràdio –que des del gener del 2014 no és coberta per cap conveni propi– s'adhereixi al conveni col·lectiu de TV3 –vigent des de l'octubre del 2015–. Pel que fa específicament a la retribució, però, les noves condicions ja tindran efecte des de l'1 de gener d'enguany, amb caràcter retroactiu.

En un comunicat, el comitè d'empresa ha felicitat els treballadors de l'emissora pública per "haver fet aquest pas tan decisiu per aconseguir aquesta reivindicació històrica".

stats