Mèdia 16/10/2019

Carlos Herrera, Buenafuente, Évole i Rosalía, entre els guanyadors dels Ondas

El premi al millor programa de ràdio ha sigut per a l''Hoy por hoy' de Pepa Bueno

A. Castellví / A. Palés
3 min
Carlos Herrera ha guanyat l'Ondas al millor professional de ràdio

BarcelonaCarlos Herrera, conductor del programa matinal de la cadena Cope, Herrera en Cope, ha estat distingit amb el premi Ondas 2019 al millor professional de ràdio, segons ha anunciat aquesta tarda Ràdio Barcelona, l'emissora que organitza els premis. En declaracions al programa La ventana de la Cadena SER (de la qual forma part l'emissora barcelonina), Herrera ha assenyalat que "la ràdio és el mitjà més important a Espanya" i ha remarcat que "hi ha una certa solidaritat que fa que reconeguem els mèrits de la competència". Herrera en Cope va experimentar un fort creixement d'audiència la temporada passada: l'últim EGM, publicat al juny, el va situar com el segon espai més escoltat a Espanya, amb mig milió d'oients de l'Hoy por hoy.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Precisament, el programa matinal de la SER, líder indiscutible de la ràdio espanyola des de fa anys, ha estat premiat com a millor programa de ràdio. El jurat precisa que el premi correspon a l'etapa liderada per Pepa Bueno, que a finals de la temporada passada va ser apartada i substituïda per Àngels Barceló. Bueno presenta ara Hora 25 a la mateixa emissora i, segons ha explicat, estava preparant l'escaleta del programa d'avui quan ha sentit que l'havien premiat. "No treballem per als premis, treballem per als oients, però que bé que senten els premis", ha exclamat la periodista.

Un altre espai de la SER, Nadie sabe nada, d'Andreu Buenafuente i Berto Romero, ha rebut el premi a la millor idea radiofònica. "És el programa més divertit i lliure que he fet a la meva vida –ha afirmat Buenafuente–. No hi ha marxa enrere, perquè quan proves la mel d'estar amb un col·lega a la ràdio no vols canviar". Segons ell, el programa va néixer "un estiu en què estava en un moment baix".

Encara en l'apartat radiofònic, l'edició especial amb motiu del Dia Mundial de la Ràdio del programa d'Onda Cero Más de uno, que presenta Carlos Alsina, ha rebut el premi a la millor programació especial, i el podcast Woodstock: 50 años del festival que cambió el mundo, de Rock FM, s'ha endut el premi al millor format digital.

En el camp musical, Rosalía ha guanyat el premi al fenomen musical de l'any. El guardó a la trajectòria ha anat a parar, a títol pòstum, a Camilo Sesto, mort el mes passat. Vanesa Martín ha rebut el premi a la millor comunicació musical, i en la categoria de millor festival s'han imposat ex aequo, Sonorama Ribera, Mar de Músicas i Concert Music Festival.

Pel que fa a la televisió, Salvados s'ha emportat el premi a millor format d'actualitat per les seves entrevistes al president de Veneçuela, Nicolás Maduro, i al papa Francesc. El late show de #0 La resistencia s'ha alçat com a millor espai d'entreteniment.

El premi al millor presentador ha anat a parar a Carlos Franganillo, conductor del Telediario 2 de La 1, segons el qual el guardó és un reconeixement no només a ell sinó a "un equip que aposta per explicar les coses d'una altra manera". En categoria femenina, el premi a millor presentadora se l'han repartit, ex aequo, Alejandra Andrade, que lidera l'espai de reportatges Fuera de cobertura, a Cuatro, i la periodista esportiva de TVE Paloma del Río.

En l'àmbit de la ficció, les sèries de Movistar+ Hierro i Arde Madrid han compartit el títol de millor sèrie espanyola, i Boca norte, de la plataforma de TVE Playz, ha estat reconeguda com a millor contingut digital. Miguel Ángel Silvestre ha rebut el premi com a millor actor (per la sèrie de Movistar+ En el corredor de la muerte) i Candela Peña el de millor actriu (per Hierro). El programa de Canal Sur Tierra y mar ha guanyat el guardó a millor programa d'àmbit no estatal.

Els premis de publicitat en ràdio han sigut per a la campanya Ruiditos, que l'agència Pingüino Torreblanca va elaborar per a El Corte Inglés Seguros, i per a l'agència Sra Rushmore.

Finalment, els guardons d'àmbit internacional han distingit el programa de ràdio Un temps de cochon, de l'emissora suïssa RTS Espace 2 i l'espai televisiu Svedi z Osady, de la corporació pública d'Eslovàquia. Rascasse le vieux marin, de l'Atelier de Création Sonore Radiophonique (Bèlgica) i Eden, del canal francoalemany Arte, s'han endut les mencions en categoria radiofònica i televisiva, respectivament.

La gala de lliurament de la 66a edició dels premis Ondas tindrà lloc el 14 de novembre a Barcelona.

stats