Mèdia 22/05/2012

'El Mundo' demana al príncep Felip que no vagi a la final de la Copa del Rei si l'han de xiular

L'editorial del diari diu que "seria ideal" que la llei permetés actuar "contra els qui ultratgen els símbols nacionals"

Ara
2 min

Barcelona"Després de la final de la Copa del 2009 a València, tant el PSOE com el PP van tractar de restar importància a la multitudinària mostra de rebuig als símbols d'Espanya. Però seria de masoquistes servir en safata una nova ocasió perquè els nacionalistes radicals repeteixin el seu desafiament. Per això pensem que el príncep no hauria d'anar a la llotja perquè el xiulin si abans el Barça i l'Athlètic no tenen almenys un gest de suport a la Copa i respecte per la institució que dóna nom al trofeu". 'El Mundo' demana a la Casa del Rei, en l'editorial d'aquest dimarts, que es replantegi l'assistència del príncep Felip a la final de la Copa del Rei d'aquest divendres si l'hereu de la Corona ha de ser escridassat. El diari obre portada amb l'amenaça "dels nacionalistes" de "xiular l'himne i el príncep".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Diu l'editorial: "L'esforç dels nacionalistes per convertir la final de la Copa del Rei en un acte d'agitació política demostra fins on arriba el seu oportunisme. Degradant una de les grans cites de l'esport espanyol i posant-la al servei de la seva ideologia queda en evidència la seva obsessió per trobar plataformes propagandístiques".

"Ja no és una sorpresa, però diu poc a favor de CiU i el PNB que s'hagin afegit a una iniciativa que demana que es xiulin els símbols nacionals, ja sigui el príncep Felip –el rei no hi serà per la seva operació– o l'himne. ERC, Iniciativa, BNG i l'esquerra abertzale estan units en aquest propòsit".

I afegeix: "En realitat, seria ideal que la legislació permetés actuar contra els qui ultratgen els símbols nacionals. El Codi Penal preveu en l'article 543 una pena de multa de 7 a 12 mesos per als qui cometin 'ofenses o ultratges de paraula, per escrit o de fet a Espanya, les seves comunitats autònomes o els seus símbols o emblemes, efectuats amb publicitat', però en la pràctica resulta inaplicable, perquè es fa prevaldre la llibertat d'expressió".

stats