Mèdia 17/08/2019

Prisa negocia amb Cofina la venda de Media Capital, la seva filial portuguesa

Les dues companyies mantenen converses en exclusivitat i han informat d'aquesta operació els reguladors borsaris

Ara
1 min
El 2017 PRISA ja va intentar vendre Media Capital a Altice.

BarcelonaPrisa, el grup editor d''El País', manté converses "en règim d'exclusivitat" amb Cofina per a una potencial venda de la seva participació accionarial a la filial portuguesa de televisió, ràdio i producció multimèdia Grupo Media Capital SGPS, segons ha comunicat aquest dijous a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, Cofina –companyia que controla diverses destacades capçaleres de diaris i revistes de Portugal– ha informat d'aquesta operació el regulador portuguès de la Borsa, la Comissão do Mercado de Valores Mobiliários. "Cofina confirma que estan negociant amb Prisa, de manera exclusiva, sobre la possible adquisició de la participació de Prisa a Media Capital", va anunciar la comissió portuguesa.

El Grup Media Capital és un conglomerat de comunicació format per diverses marques de referència. És propietària del canal de televisió TVI, de cadenes radiofòniques com Radio Comercial, M80, Smooth, Cidade i Vodafone, i de publicacions en premsa escrita com 'Lux Magazine', 'Maxmen' i 'Portugal Diário', entre d'altres. A més, a internet controla el portal IOL i la plataforma digital TVI Player.

No es tracta de la primera vegada que Prisa intenta vendre's la filial. El 2017 el grup va negociar aquesta mateixa venda amb Altice –l'empresa multinacional de telecomunicacions i mitjans de comunicació francesa basada als Països Baixos– per 440 milions d'euros, però les autoritats de competència portugueses no van autoritzar l'operació, de manera que es va suspendre el 2018.

stats