Els productors de 'Homeland' preparen una sèrie sobre Joan Carles I

La ficció es basa en el podcast 'XRey', de Spotify, un dels més escoltats de la plataforma

2 min
El rei emèrit, Joan Carles I, en una imatge d’arxiu.

BarcelonaLa controvertida figura de Joan Carles I s'està convertint en objecte de desig de la ficció televisiva, tant espanyola com internacional. Els productors de Homeland, Howard Gordon i Alex Gansa, han anunciat que treballen en una sèrie sobre el rei emèrit que tindrà com a punt de partida el podcast XRey, un treball d'investigació creat per Álvaro de Cozar i produït per Toni Garrido. La sèrie es podrà veure a la plataforma Starzplay i compta amb el suport de Sony.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"Qualsevol persona que em conegui sap que sento fascinació per Espanya –la seva gent, la seva història i la seva cultura– i poques històries del segle XX m'han interessat tant com la de Joan Carles I", ha explicat Howard Gordon, que exercirà de productor executiu de la sèrie. "Més enllà del seu exili i el de la seva família, de la seva ascensió al tron i de les intrigues de palau posteriors, hi ha una història íntima sobre un home atrapat entre dos mons que amb el seu sacrifici personal i el seu amor per la pàtria finalment va portar la democràcia al poble espanyol. Espero poder explicar la seva història durant diverses temporades", assenyala.

La sèrie sobre el rei emèrit narrarà les seves quatre dècades de regnat, interrompudes per la seva abdicació el 2014, anunciada per motius personals. Després de la seva renúncia al tron, es va revelar que Joan Carles I hauria comès diversos delictes greus de corrupció. El podcast XRey es va llançar a través de Spotify l'any 2020 i des de llavors sempre figura entre els més escoltats de la plataforma. El treball d'Álvaro de Cozar ha comptat amb la participació d'excaps de la Casa del Rei, amics pròxims al rei emèrit, polítics, periodistes d'investigació i historiadors. En el moment de l'estrena de l'audiosèrie, que es presenta amb el lema "Coneixem el rei, ara coneixerem l'home", el seu artífex va assegurar que el seu objectiu no era buscar exclusives, sinó explicar la vida del rei.

A més d'aquest projecte, n'hi ha quatre més de centrats en la figura de Joan Carles I: l'adaptació del llibre de Pilar Eyre Yo, el rey; una sèrie de Diagonal TV sobre els Borbons, i les docusèries Los Borbones: una familia real i El emérito.

stats