Mèdia 11/02/2021

Una de les protagonistes de 'The Mandalorian', acomiadada per haver comparat els seguidors de Trump amb els jueus perseguits pel nazisme

Anteriorment, Gina Carano també havia fet tuits negant la pandèmia

1 min
L'actriu en una escena de la sèrie

L'actriu Gina Carano, que interpreta Cara Dune a The Mandalorian (Disney+), ha sigut acomiadada per Lucasfilm arran dels comentaris polèmics que ha fet durant les últimes setmanes a les seves xarxes socials. Entre altres coses, Carano manté que hi ha caça de bruixes contra els seguidors de Trump i ha comparat les crítiques als votants de l'expresident amb la persecució viscuda pels jueus durant el nazisme. Aquest dimarts l'actriu compartia un Instagram Stories en què deia: "Els jueus van ser colpejats als carrers, no pels soldats nazis, sinó pels seus veïns... fins i tot nens. Com que la història s'edita, la majoria de gent actualment no s'adona que per arribar al punt que els soldats nazis els poguessin detenir fàcilment, el govern primer va fer que els seus veïns els odiessin simplement per ser jueus. En què es diferencia això d'odiar algú per les seves idees politiques?" Anteriorment, Carano també havia fet comentaris negacionistes sobre la pandèmia i l'obligació de portar mascareta.

Lucasfilm s'ha afartat de les declaracions de Carano i ha anunciat que l'actriu ja no forma part de la sèrie més exitosa de Disney+. "Les seves publicacions en xarxes socials que denigren les persones per la seva identitat cultural i religiosa són inacceptables".

La companyia ha pres ara la decisió d'acomiadar-la, però ja fa mesos que els internautes demanaven a Disney que prescindís d'ella a través d'una campanya #FireGinaCarano [Acomiadeu Gina Carano].

stats