Mèdia 19/11/2021

À Punt oficialitza la incorporació a Bon Dia TV, la plataforma compartida amb TV3 i IB3

El canal digital tindrà una programació farcida de continguts de les tres cadenes

2 min
La presidenta de la CCMA, Núria Llorach; la presidenta de la CVMC, Mar Iglesias; i el director general d'IB3, Andreu Manresa

À Punt ja forma part oficialment de la plataforma Bon Dia TV, el canal digital en què les tres televisions públiques de parla catalana –a més d'À Punt hi ha TV3 i IB3— comparteixen continguts audiovisuals. La incorporació de la televisió pública valenciana s'ha fet oficial amb un acte de presentació al Teatre Rialto de València que ha servit també per rellançar el canal, que fins ara funcionava només amb continguts de TV3 i IB3 i que està disponible a través de la web Bondiatv.org. És, de fet, una de les alternatives de les tres televisions públiques a la falta d'implementació de la reciprocitat entre els tres canals.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A l'acte, que ha comptat amb la participació de la presidenta en funcions de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Mar Iglesias; la presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, i el director general de l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears, Andreu Manresa, s'ha detallat que la programació del canal "té un caràcter social i cultural format per documentals, sèries, llargmetratges i programes amb una temàtica variada per tal de donar visibilitat a la producció pròpia de qualitat de les diferents televisions".

Núria Llorach hi ha reivindicat que "és molt important unir la indústria audiovisual i el talent", i ha remarcat que Bon Dia TV "és un aparador i no és competència per a cap de les televisions que la conformen, ans al contrari".

El conseller d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzà, ha destacat que el govern ha contribuït a fer possible aquest canal mitjançant la inclusió als pressupostos d'una partida econòmica per a "aquesta nova plataforma que basteix ponts en l'audiovisual dels tres territoris", la qual cosa és "magnífic" per al sector cultural. 

stats