Televisió
Mèdia 18/09/2013

Quim Masferrer començarà dimecres vinent una ruta pels pobles més petits de Catalunya

Serà 'El foraster' en un nou format que estrenarà TV3

Albert Castellví
2 min

BarcelonaTV3 estrenarà dimecres de la setmana que ve 'El foraster', un format en què l'actor Quim Masferrer visitarà tretze pobles catalans de menys de mil habitants per descobrir com és la gent que hi viu, conviure-hi durant dos dies, escoltar les seves històries, impregnar-se dels seus costums i maneres de fer i acabar resumint tot el que n'hagi après en un monòleg que interpretarà al teatre del poble i davant dels seus habitants, que seran també els protagonistes de l'espectacle.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Masferrer explica que, malgrat haver estat el foraster en cadascun dels pobles que ha visitat, sempre s'hi ha sentit ben rebut. "Em veien com un dels seus", assegura, perquè ell també és originari d'un dels prop de 500 pobles catalans que no arriben al miler d'habitants: Sant Feliu de Buixalleu. Segons el presentador, l'objectiu del programa era descobrir "el paisatge humà" d'aquestes localitats, i per això l'equip de rodatge hi arribava sense guió i pràcticament sense producció prèvia. Simplement, diu, es "deixava portar" pels veïns, que li han explicat històries que l'han "sorprès" i "emocionat".

La selecció dels pobles s'ha fet principalment amb la voluntat de "tocar tot el mapa", i sense tenir en compte l'atractiu turístic de cada lloc. "Ens pot interessar més un poble en què els mateixos habitants diuen que no hi ha res que no pas un que tingui un pont xulíssim", ha explicat Masferrer durant la presentació del programa. L'estrena, el dia 25 a les 22.30, portarà el foraster fins a Benifallet, al Baix Ebre.

'El foraster' és una producció de TV3 amb 'Brutal Mèdia –la mateixa productora que es va fer càrrec de l'exitós 'Òpera en texans'– i s'inspira en un format danès que, segons TV3, "triomfa" des de fa dues temporades en aquest país escandinau.

stats