Programació

El duel entre Jordi Basté i Ricard Ustrell marca el nou curs radiofònic

Els divendres serà Marina Romero qui presentarà 'El matí de Catalunya Ràdio'

3 min
Muntatge

BarcelonaDilluns arrenca la nova temporada de ràdio i un dels plats forts serà el duel entre Jordi Basté i Ricard Ustrell cada matí. El periodista sabadellenc, que assumeix El matí de Catalunya Ràdio després que la direcció de l'emissora decidís prescindir de Laura Rosel, té com a gran repte fer ombra al matinal de RAC1, líder indiscutible de la franja. En la presentació de la temporada, Ustrell, que va reconèixer que fa millor ràdio que televisió, va confirmar que compaginaria el matinal amb el Col·lapse de TV3. "Fer ràdio és com tornar a casa, com anar a casa dels avis i obrir aquell calaix on saps que guarden les galetes", va assegurar. Ustrell no serà cada dia al capdavant del programa: els divendres Marina Romero, que ja ha presentat l'edició d'estiu, n'agafarà el relleu.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En l'últim EGM, el del juny, amb Laura Rosel al capdavant d'El matí de Catalunya Ràdio, l'espai va registrar 443.000 oients, 268.000 menys que El món a RAC1, que va tornar a ser líder amb 711.000 seguidors. Tot i quedar per darrere de RAC1, Rosel es va acomiadar de Catalunya Ràdio amb un EGM a l'alça, perquè va millorar en 5.000 oients la marca del juliol del 2022.

A més de les tradicionals tertúlies polítiques i esportives, el nou matinal de Catalunya Ràdio comptarà amb col·laboradors com els humoristes Marc Sarrats i Oye Sherman, que juntament amb Laura Grau, Lluís Gavaldà i Llucia Ramis, buscaran un motiu per llevar-se. El programa també tindrà un espai d'humor feminista conduït per Elisenda Pineda i cançons dedicades a la carta per Manu Guix. L'espai es tancarà amb l'equip d'imitadors d'El matí de Catalunya Ràdio. Pel que fa a la competència directa d'Ustrell, El món a RAC1 aposta per mantenir la proposta que l'ha convertit en líder, tot i que Jordi Basté ha afirmat que el matinal està sempre en evolució i enguany serà més imprevisible que mai. Aquesta temporada donarà molta importància a la proximitat i a les vivències dels oients, que podran continuar enviant les seves queixes i explicar situacions surrealistes que els hagin passat. "Tinc moltes ganes de començar, moltes més que altres anys", ha confessat Basté, que enguany suma la dissetena temporada al capdavant del programa.

La franja del migdia

A RAC1 la graella del migdia es manté: tornen La competència, que arriba a la quinzena temporada, i el Vostè primer, de Marc Giró, que incorpora Juana Dolores com a col·laboradora. A l'altra banda de la Diagonal, els encarregats de donar vida al migdia seran Roger Carandell, Marta Montaner i Juliana Canet, que estrenen Que no surti d'aquí, un programa d'una hora dedicat a la crònica social de Catalunya. "Serà una manera de fer cor diferent, ens volem desmarcar de les formes més tradicionals. Volem aprofitar tots els safareigs per parlar de nosaltres i de qüestions socials", explica Canet.

Com ja va avançar l'ARA, amb la desaparició d'Islàndia RAC1 ha modificat la durada dels programes de la tarda. El Versió RAC1, de Toni Clapés, guanya una hora i ara s'emetrà de les 15 a les 20 h, mentre que el No ho sé d'Anna Vallhonesta avança el començament a les 20 i s'acabarà a les 22.30 h. Pel que fa a La tarda a Catalunya Ràdio, Elisenda Carod suma en aquesta tercera temporada noves col·laboradores, com l'actriu Sílvia Abril i l'escriptora Regina Rodríguez Sirvent. També s'hi incorporen Ester Pujol i Càrol Saliner, fins ara col·laboradores de l'Islàndia.

La informació serà un dels eixos de la nova temporada de Catalunya Ràdio: Òscar Fernández, actual cap d'informatius, assumeix el Catalunya migdia, que torna al format de dues hores. Col·laboradores com Carlota Gurt i Maria Climent aportaran la seva visió personal de les notícies del dia. L'altre gran espai informatiu de l'emissora pública serà el Catalunya nit, liderat ara per Manel Alías. L'informatiu d'autor, que tindrà col·laboradors com Toni Padilla i Àlex Gorina, no competirà directament amb el No ho sé, l'informatiu amb segell propi de RAC1: l'espai d'Alías es començarà a emetre a les 22 h, quan al de Vallhonesta ja només li quedi mitja hora per acabar.

Caps de setmana reforçats

Dissabte i diumenge el duel continuarà sent entre Xavi Bundó i Roger Escapa. El primer continua al capdavant del Via lliure, que incorpora el cuiner Nandu Jubany, mentre que el segon suma la sisena temporada com a responsable d'El suplement, que també s'ha reforçat amb nous col·laboradors. Així, s'hi afegeixen Mònica Terribas i Elisenda Roca, i Olga Ábalos i Miqui Puig hi tindran un espai musical.

L'esport serà molt present a les dues emissores. En el cas de RAC, les retransmissions del Barça continuaran a càrrec de Joan Maria Pou, mentre que a Catalunya Ràdio Ricard Torquemada i Bernat Soler continuaran al capdavant de La TdT.

'Aquí Catalunya' avança l'horari

El primer dilluns de setembre també serà l'inici de curs per SER Catalunya. El matinal Aquí Catalunya, que dirigeix i presenta Pablo Tallón, amplia l'horari i ara començarà a les set del matí i s'acabarà a les deu. Tallón ha explicat que el nou horari farà que el programa sigui més complet. La primera hora serà més informativa, la segona estarà centrada en una entrevista a un personatge important de la política, de l'economia o la sanitat, i la tercera tindrà format de magazín.

stats