Cancel·lació
Mèdia TV 11/07/2023

Albert Om, sobre l'adeu d''Islàndia': "Un dia t'obren la porta, i un dia te la tanquen"

El periodista recalca que el programa s'acaba per decisió de la direcció de RAC1

2 min
Albert Om

BarcelonaCom ja va avançar l'ARA al maig, l'Islàndia, el programa d'Albert Om a RAC1, no tornarà després de les vacances d'estiu. L'emissora privada ha decidit prescindir de l'espai, que posarà punt final a la seva trajectòria el divendres 21 de juliol. Aquest dilluns Albert Om reflexionava sobre l'adeu del programa. "Un dia t'obren la porta, i un dia te la tanquen. Quan l'obren, ho has d'agrair, i quan la tanquen, ho has d'acceptar", va dir Om en al·lusió a la cancel·lació del programa per part de la direcció de l'emissora.

Durant la seva reflexió, Om va deixar clar que l'Islàndia no s'acaba perquè ell o l'equip ho vulguin, sinó per voluntat de tercers. "A vegades tu pots triar quan s'acaba un programa i, a vegades, com és aquest cas, hi ha algú tria per tu", afegia. El programa d'Om, que ocupa la franja de les set a quarts de nou del vespre, va aterrar a RAC1 el 2016 i en l'últim EGM ha marcat 124.000 oients, una caiguda de només 1.000 respecte a la mateixa onada de l'any anterior.

"Hem pogut fer la ràdio que volíem durant set anys", va destacar Om. El comunicador va assegurar que tant ell com l'equip del programa recordaran la llibertat creativa que han tingut més que no pas l'inici o el final d'Islàndia.

El tancament de l'Islàndia és una de les primeres mesures que ha pres la nova direcció de RAC1, que es va renovar a l'abril després de la destitució de Jaume Peral. Actualment Eulàlia Carbonell és la directora gerent de l'emissora, i Xavi Pérez n'és el director de continguts. Un dels motius que haurien portat la direcció de la ràdio a prescindir del magazín seria la voluntat de reduir costos de programació, que consideraven massa elevats. Una de les opcions que valora l'emissora per ocupar el buit que deixarà la desaparició de l'Islàndia és allargar el Versió RAC1 de Toni Clapés, un dels espais més consolidats de la ràdio.

stats