Canvis a la graella

Clapés allargarà una hora el seu programa a RAC1 la temporada que ve

D'aquesta manera, l'emissora cobreix parcialment el buit deixat per 'Islàndia'

2 min
Toni Clapès

BarcelonaCinc hores de Clapés diàries. Aquesta és la recepta de RAC1 per a la propera temporada després d’haver prescindit del programa Islàndia, d’Albert Om, segons ha pogut saber l’ARA en exclusiva. L’emissora privada busca tenir un gran format de tarda, seguint el model del matí, com a via per assolir xifres més grans a l’EGM, ja que l’ens que mesura les audiències acumula la suma de les diferents franges horàries. Toni Clapés és líder indiscutit de la tarda i una institució radiofònica. Ja ho era a Catalunya Ràdio, on va posar la seva fórmula en marxa l’any 1997, i ho ha estat ininterrompudament després de traslladar-se a la privada amb Versió RAC1, que segons les últimes dades aconsegueix 287.000 oients diaris. 

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L’altra beneficiada del repartiment de la franja que ocupava Om és Anna Vallhonesta. El seu No ho sé, que engegava a les 20.30 h, just després d'Islàndia, ara arrencarà mitja hora abans, a les 20 h, i seguirà fins a les 22.30 h. En el darrer EGM, l'informatiu d'autor va registrar un augment notable d'oients, ja que va passar de 70.000 a 109.000. Amb aquesta solució s’abandona una de les idees inicials estudiades per la ràdio del Grupo Godó, que consistia en moure Xavi Bundó del cap de setmana per atorgar-li un programa generós en hores de vespre-nit. D'aquesta manera, en principi Bundó seguirà la temporada vinent al capdavant del Via lliure.

L’operació interna és coherent amb el motiu formal que es va traslladar a Albert Om quan se li va comunicar la no renovació del seu programa: la necessitat d’estalviar en un context de retrocés de la publicitat. Amb 894.000 seguidors diaris, RAC1 és l’emissora líder del país, mentre que Catalunya Ràdio és segona, amb 614.000. 

Justament aquest dilluns Albert Om feia oficial que Islàndia no continuaria la temporada vinent, una informació que se sabia des del maig, quan l'ARA ho va avançar. El magazín s'acomiadarà dels oients el 21 de juliol i Om ja ha deixat clar que l'adeu no és voluntari sinó forçat per la direcció de l'emissora. "Un dia t'obren la porta i un dia te la tanquen", va dir ahir durant el programa.

stats