Mèdia 30/09/2021

El reportatge de l'ARA sobre els abusos als camp de Huelva, premi Natali de periodisme

El treball de Maria Altimira denunciava els enganys i l'explotació que pateixen les jornaleres marroquines

ARA
1 min
El reportatge de l'Ara Diumenge denunciava els abusos als camps de maduixa de Huelva

La periodista Maria Altimira ha sigut guardonada amb el premi de Periodisme Lorenzo Natali 2021 pel reportatge publicat a l'Ara Diumenge "Abusos als camps de maduixes" el març del 2020. El text, un treball conjunt amb Quique Badia i David Meseguer i amb fotos de Pablo Tosco, posa al descobert els abusos laborals i sexuals que pateixen les jornaleres marroquines que treballen als camps de Huelva recollint maduixes. A més de denunciar la situació de desprotecció de les dones, la investigació assenyala com els sistemes de gestió i de control són insuficients per posar fre als abusos. El treball d'Altimira i Badia ha guanyat el premi Europa, que s'atorga a reportatges publicats en mitjans amb seu a la Unió Europea.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En aquesta edició dels Lorenzo Natali també s'ha reconegut amb el Gran Premi el reportatge de la periodista Pari Saikia publicat a Vice Media India sobre l'explotació que pateixen les refugiades rohingyes. El tercer premiat del 2021 ha sigut el treball d'investigació de Srishti Jaswal, publicat a Stories Asia, sobre la fam a l'Índia i la infravaloració del nombre de morts declarades per aquesta causa, que ha sigut reconegut com el guardó al millor periodista emergent.

El premi de Periodisme Lorenzo Natali va ser creat el 1992 per la Comissió Europea en memòria de Lorenzo Natali, antic comissari de Desenvolupament i Cooperació, que va ser un ferm defensor de la llibertat d’expressió, la democràcia, els drets humans i el desenvolupament. El premi reconeix la valentia i la qualitat de la tasca periodística sobre problemes tan candents com el canvi climàtic, els drets de les dones, la desigualtat, l’assistència sanitària, la democràcia i els drets humans.

stats