RTVE farà una auditoria interna a 'MasterChef'

La corporació desvincula el procés de la mort de Verónica Forqué i assegura que volen fer una radiografia econòmica del programa

2 min
Una imatge de la final de 'Masterchef celebrity'

Quatre dies després de la mort de Verónica Forqué, el consell d'administració de RTVE ha anunciat que farà una auditoria interna a MasterChef, programa en el qual va concursar l'actriu i al qual han criticat per haver ridiculitzat els seus problemes de salut mental. Des que es va produir la mort de l'actriu, diverses veus van apuntar al seu pas pel programa com una de les causes, motiu pel qual la productora de MasterChef , Shine Iberia, ha defensat que durant el temps que va participar en l'espai Forqué assegurava que se sentia "feliç i agraïda".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Malgrat coincidir en el temps amb la defunció de Forqué, des de RTVE asseguren que l'auditoria interna que s'ha aprovat fer no té res a veure amb el succés i que se centrarà principalment en qüestions econòmiques. Segons avançava El País, des de la corporació espanyola assenyalen que la petició per a l'auditoria interna es va fer amb anterioritat a la mort de l'actriu i que l'objectiu del procés és conèixer en detall com es fan les contractacions per a la realització del programa i analitzar les despeses de les diferents versions. Tot i que mantenen que l'auditoria se centrarà en aspectes econòmics, el cert és que també es tindran en compte els límits ètics del programa. Fonts del consell d'administració han explicat que l'objectiu és "fer una radiografia del programa i d'un format que a vegades força situacions per obtenir un punt més d'audiència, i això genera tensions de guió i crea problemes per a RTVE". Una de les crítiques que se li han fet al concurs arran de la mort de Forqué és que es van incentivar aquelles imatges en què l'actriu es veia sobrepassada o sortia més mal parada, fent que usuaris de xarxes socials insultessin l'actriu en el seu perfil d'Instagram.

Durant el consell d'administració celebrat ahir sí que es va plantejar si en algun moment el programa va abaixar la guàrdia en el cas de Forqué, i diversos vocals van obrir el debat sobre el grau de responsabilitat del programa a l'hora de detectar "pistes" sobre la salut mental de l'actriu durant la gravació dels capítols.

En els últims anys, MasterChef ha encadenat polèmiques. De fet, un dels motius pels quals s'ha aprovat l'auditoria interna és la multa de 219.000 euros que la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) va imposar al programa per publicitat encoberta. Aquest any, el concurs de cuina s'ha hagut de defensar de les acusacions d'apologia de la pederàstia i de bullying, i ha hagut de demanar perdó per burlar-se de l'accent gallec.

stats