Mitjans públics

RTVE es queda a un vot de poder fitxar David Broncano

El consell d'administració debatia una proposta per a un mínim de dues temporades, a tretze milions d'euros per curs

3 min
David Broncano, presentador de l’espai.

BarcelonaLa resistència contra La resistencia s'ha imposat. El consell d'administració de RTVE no ha pogut tirar endavant la contractació de David Broncano perquè porti el seu xou a l'access prime time de La1, per intentar combatre amb El Hormiguero de Pablo Motos. La proposta de lligar-lo a la cadena només ha rebut quatre dels cinc vots necessaris: el de la presidenta interina actual, Concepción Cascajosa, el de l'altre conseller proposat pel PSOE, Ramon Colom, el del conseller impulsat pel PNB, Juan José Baños, i un dels dos que Podem ha col·locat en aquest òrgan de decisió, Roberto Lakidain. En canvi, hi han votat en contra els tres consellers del PP (Jenaro Castro, Carmen Sastre i Consuelo Aparicio). L'altre conseller proposat per la formació violeta, José Manuel Martín Medem, s'ha abstingut verbalment.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En el resultat de la votació ha estat determinant l'absència de l'anterior presidenta interina, Elena Sánchez, argüint motius mèdics. No pronunciar-se li ha evitat haver-se de posicionar al costat dels consellers que van donar suport a la seva destitució, sense haver-se d'arrenglerar aleshores amb el PP. Tenint en compte que havia estat un fre per a la contractació de Broncano –cosa que va ser el detonant del seu relleu al càrrec– es pot considerar que Sánchez s'anota una victòria, ni que sigui pòstuma al seu mandat. La directiva podria haver delegat el seu vot, cosa que no ha fet. Paradoxalment, si hi hagués votat en contra, s'hauria produït un empat a quatre, però la proposta hauria tirat endavant perquè, aleshores, sí que s'aplicaria el vot de qualitat de la presidenta interina. En tot cas, els dubtes jurídics a l'entorn d'aquesta qüestió han motivat que s'hagi ajornat la votació definitiva, a l'espera d'un informe de la SEPI.

La primera proposta de portar La resistencia a La1 consistia en un contracte a tres anys vista per un total màxim de 42 milions d'euros, a raó de més de 85.000 euros per episodi. Sánchez es va mostrar en desacord a lligar-se tant de temps a una oferta que havia de demostrar encara si encaixava amb l'audiència de la pública. La seva contraoferta era fer renovacions anuals automàtiques si es complia l'objectiu d'arribar, com a mínim, a la quota de pantalla mitjana de La1. Després de diversos debats, i de la crisi interna que va suposar la seva sortida i també la del responsable de continguts, José Pablo López, aquest dimarts aterrava sobre la taula una proposta a dos anys vista, per un import d'uns tretze milions d'euros per temporada i amb una pressió sobre les audiències una mica més relaxada, amb la possibilitat de reempaquetar l'espai com a late xou de matinada.

La resistencia és una producció d'El Terrat, pertanyent al grup MediaPro, que actualment es pot veure a Movistar+. El contracte que vincula el programa amb la teleco expira al juny. El projecte no arriba necessàriament a una via morta, perquè pot retornar a la taula del consell en qualsevol moment si s'hi aplica alguna modificació, però cal deduir que no ho farà fins que no tingui assegurat com a mínim un vot més, presumptament o bé el de Sánchez o bé el de Medem, tot i que tots dos s'han mostrat al llarg d'aquest procés determinats a no afavorir l'entrada de Broncano a la pública. S'interpreta que part de l'interès de les forces d'esquerra perquè TVE incorporés el seu programa provenia de voler-li fer la competència a un Pablo Motos que, en els últims temps, ha polititzat el seu programa, fent-lo bascular cap a la dreta.

stats