Mèdia 03/03/2022

Russia Today deixa d'estar disponible als principals operadors de televisió

Empreses com Movistar o Vodafone han fet desaparèixer el canal de la seva oferta

2 min
Imatge que mostra com el perfil de RT a Twitter és inaccessible

BarcelonaLes plataformes de les principals operadores de televisió espanyoles han deixat d'emetre el senyal del canal rus Russia Today després de fer-se oficials les sancions de la Unió Europea al mitjà arran de la invasió d'Ucraïna. Els països de la UE van aprovar ahir la suspensió de les emissions a Europa tant de l'agència russa Sputnik com de Russia Today argumentant que són instruments de desinformació del president Vladímir Putin.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Operadores com Movistar, Vodafone o MásMóvil han eliminat de la seva graella el canal RT, que té filials en anglès, castellà i alemany. El veto a la televisió russa també s'ha fet extensiu a les xarxes socials: Twitter i Instagram han bloquejat els perfils de la cadena. Quan s'intenta accedir al perfil de Twitter en castellà de RT apareix el missatge "Compte vetat" i s'especifica que no s'hi pot entrar des dels països de la Unió Europea en resposta a les mesures legals preses per l'organisme internacional. També s'han bloquejat els canals de YouTube tant de RT com de Sputnik.

“No permetrem que els apologistes del Kremlin aboquin les seves mentides tòxiques que justifiquen la guerra de Putin ni sembrin les llavors de la divisió a la nostra Unió", va assegurar ahir Ursula von der Leyen, presidenta de la Comissió Europea. El bloc comunitari considera que Russia Today i Sputnik són instruments “essencials” en l’agressió de Rússia contra Ucraïna, i assegura que aquests mitjans formen part d’un “esforç coordinat” de manipulació informativa.

Les sancions imposades per la UE, que tenen efecte en tots els estats membres i han estat aplicades immediatament, afecten tots els mitjans de transmissió i distribució, com ara per cable, satèl·lit, IPTV, plataformes, llocs web i aplicacions. També s'han suspès totes les llicències, autoritzacions i acords de distribució pertinents.

stats