Mèdia 21/05/2016

Sancionen una periodista de Catalunya Ràdio per la 'llei mordassa' mentre cobria el cas Pujol

La periodista especialitzada en informació judicial Mercà Alcocer ha rebut una multa de 600 euros perquè la delegació del govern espanyol a Madrid considera que va cometre "una infracció greu de desobediència a l'autoritat"

Agències
1 min
Jordi Pujol Soley i Marta Ferrusola amb el seu equip d'advocats a l'entrada de l'Audiència Nacional de Madrid

BarcelonaLa periodista de Catalunya Ràdio Mercè Alcocer ha estat sancionada amb una multa de 600 euros per "desobediència a uns agents de l'autoritat", en aplicació de la 'llei mordassa' mentre treballava el 20 de febrer davant la seu de l'Audiència Nacional a Madrid en la cobertura informativa del cas Pujol. Segons ha informat la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que dóna suport a Alcocer i rebutja públicament aquesta situació, la delegació del govern espanyol a Madrid atribueix a la periodista una "infracció greu de desobediència a l'autoritat".

Mercè Alcocer, que està especialitzada en informació judicial, ha explicat que "els agents van entorpir en tot moment la tasca informadora dels periodistes amb un zel excessiu". Afegeix que "es va impedir als mitjans accedir als advocats i al fiscal. En no poder acostar-me per obtenir declaracions, vaig voler accedir per un carrer lateral a l'entrada de l'Audiència, i allà em van demanar la documentació".

El Consell Professional i el Comitè d'Empresa de Catalunya Ràdio –amb el suport dels seus homònims de TVC– han mostrat el seu "rebuig frontal" a l'aplicació de la 'llei mordassa' a Mercè Alcocer i han demanat a la CCMA que recorri la sanció.

stats