Ficció
Mèdia Sèries 16/04/2023

Adeu a la comèdia de culte que els premis estimen

La història sobre l'assassí a sou que vol ser actor arriba al final

2 min
Bill Hader a 'Barry'

BarcelonaNo és tan popular ni genera tan bon rotllo com Ted Lasso, però és una de les favorites de la crítica. La comèdia de culte Barry, que acumula més d'una quarantena de nominacions a diversos premis, estrena l'última temporada aquest dilluns. Amb el seu adeu i també amb el de Succession, HBO Max perd dues de les sèries de més prestigi del seu catàleg dels darrers anys. La comèdia no només ha estat un actiu per a la plataforma, sinó que ha reencaminat la carrera del seu cocreador i protagonista, Bill Hader, que va impulsar aquesta ficció un cop ja havia deixat el veterà programa d'humor Saturday night live.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Amb la quarta temporada, Hader s'acomiada del personatge de Barry Berkman, un assassí a sou que al principi de la sèrie es traslladava de Cleveland a Los Angeles per complir un encàrrec i acabava volent convertir-se en actor. Per aconseguir el seu objectiu s'apunta a les classes d'actuació de Gene Cousineau (Henry Winkler), un professor excèntric i egocèntric que esdevé el seu mentor. Tant Hader com Winkler han estat premiats en diverses ocasions pels seus papers a la sèrie.

Hader ha dirigit els vuit episodis que tindrà aquesta darrera temporada, una entrega en què el personatge es troba a la presó. El cocreador i els guionistes de la sèrie van decidir al final de la tercera temporada que havia arribat el moment que el Barry fos capturat i s'enfrontés a les coses que havia fet al llarg de la seva vida, una trama que porta de manera natural a tancar la ficció.

"Si [el Barry] s'hagués mort, la història s'hauria acabat, i jo creia que hi havia més història per explicar. Una persona no pot escapar-se contínuament. De vegades, mirant una sèrie he pensat: «Continuaran allargant això, i ja és ridícul». Així que vaig pensar que l'havien de capturar. No és Jason Bourne o Walter White. No és un geni. És un tio bastant tonto", explicava Hader a la revista Vulture. Seguint aquesta idea, l'actor va voler que la quarta temporada comencés amb el personatge dins la presó i preguntant-se a ell mateix si es pot redimir o no. Tant si el Barry aconsegueix demostrar que és bona persona com si no, hi ha pocs dubtes que la sèrie de la HBO Max té pràcticament garantides unes quantes nominacions als Emmy, la més segura la de Bill Hader, que cada temporada ha aconseguit formar part de la terna d'aspirants al premi al millor actor de comèdia.

stats