Plataformes

Cinc sèries d'arguments delirants: una noia que és un 'nugget' de pollastre i una monja contra la IA

Netflix ha estrenat una sèrie coreana candidata a la ficció amb la trama més estranya de l'any

4 min
Els protagonistes de 'Nugget de pollo'

BarcelonaEn el calendari d'estrenes d'aquest març hi ha un títol que sobresurt pel seu argument delirant: una noia, filla del president d'una companyia tecnològica, entra per error en una estranya màquina i acaba convertida en un nugget de pollastre, un dels menjars més populars a Corea del Sud, on senten devoció pel pollastre arrebossat i fregit. El pare i un becari de l'empresa que està enamorat de la protagonista faran mans i mànigues per protegir-la i aconseguir que recuperi la seva forma humana. Nugget de pollo s'estrena aquest divendres a Netflix i pel que s'ha vist al tràiler tindrà un sentit de l'humor que farà que la sèrie sigui candidata a raresa de l'any.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Nugget de pollo és d'aquelles propostes que fan que els espectadors aixequin les celles en senyal d'incredulitat, però no és l'única sèrie recent que ha provocat l'astorament dels espectadors. Repassem un grapat de ficcions recents amb arguments que no passarien el filtre del sentit comú.

1.
'Mrs. Davis' (HBO)

Una monja contra una intel·ligència artificial

Betty Gilpin

A Mrs. Davis hi passen tantes coses i hi ha tants elements, que és difícil definir-la de manera ràpida. Ho intentarem. La monja Simone viu en un convent perdut de Nevada i rebutja entrar en contacte amb la intel·ligència artificial que governa el món. A banda de dedicar-se a les seves activitats pietoses, també dona caça a mags estafadors. Quan finalment la Simone accedeix a parlar amb la intel·ligència artificial, que anomena Mrs. Davis, acaba fent-hi un pacte. La Simone accepta la missió que li encomana el robot –trobar i destruir el Sant Grial–, però, un cop la missió hagi estat assolida, la intel·ligència artificial s'apagarà, és a dir, que, d'alguna manera, se suïcidarà. En l'aventura de la Simone es creuaran un grup de bandits alemanys vestits de negre que la persegueixen per intentar saber on hi ha amagada la intel·ligència artificial i un exnòvio implicat en la resistència contra la tecnologia que controla les seves vides. La proposta sembla surrealista, però el segell de Damon Lindelof (Perdidos) i Betty Gilpin (GLOW) com a protagonista fan que valgui la pena donar-hi un cop d'ull.

2.
'I'm a Virgo' (Amazon)

Un adolescent de quatre metres tancat en una casa

Jharrel Jerome en el paper de Cootie

Aquesta sèrie d'Amazon es podria definir com un drama iniciàtic, però el seu punt de partida és tan estrany que crida l'atenció entre tota l'oferta d'aquest gènere tan popular. El Cottie (Jharrel Jerome) és un noi de 19 anys que fa quatre metres. Ha viscut sempre tancat dins de casa, llegint còmics i mirant la televisió, perquè els seus pares el volen protegir dels perills de l'exterior. Quan el seu cos comença a sobresortir de l'habitatge, és impossible continuar mantenint-lo ocult. El Cottie es fa amic d'un grup d'activistes adolescents i descobreix totes les meravelles del món que li han estat privades fins ara, però també la part fosca de la vida. En aquest viatge iniciàtic, també entrarà en contacte amb The Hero, una mena de sàtira de Batman que no porta gaire bé que l'adolescent gegant l'hagi tret del focus. I'm a Virgo juga amb l'humor absurd i està a prop de comèdies com Atlanta o The boys.

3.
'Nuevo sabor a cereza' (Netflix)

La noia que vomita gatets

Rosa Salazar com Lisa Nova

Amb aquest títol, podríem pensar que es tracta d'una de les moltes telenovel·les que poblen Netflix. Res més lluny de la realitat. Nuevo sabor a cereza és d'aquelles sèries que cada cinc minuts fa que et preguntis "Però què diantre estic mirant?". Amb una estètica propera a David Lynch o David Cronenberg, a qui es menciona explícitament, explica la història de la Lisa Nova, una jove que als anys 90 arriba a Los Angeles amb la intenció de ser directora de cine. Ha rodat un curt molt impactant que ha cridat l'atenció d'un productor, que li ha promès de tot però que a l'hora de la veritat la traeix. Decidida a no sucumbir a l'extorsió sexual del productor, s'alia amb una senyora molt estranya, interpretada per Catherine Keener, que l'ajuda a fer un conjur contra el seu enemic. L'estranyesa de la sèrie no està tant en la seva trama com en els seus detalls: la Lisa pareix (o vomita, segons com es miri) gats per la boca i té una ferida a l'estómac que li produeix plaer sexual. Nuevo sabor a cereza es va fer cèlebre per una escena sexual especialment incòmoda de veure que es va fer viral a TikTok.

4.
'Miracle workers' (Movistar+)

L'àngel que gestiona totes les oracions del món

Daniel Radcliffe i Geraldine Viswanathan

Steve Buscemi és Déu, creador de la Terra, però resulta més proper a un senyor deprimit que es passa el dia en xandall i bevent cervesa al sofà que no pas a un ésser superpoderós. Davant l'evidència que la humanitat no li ha sortit gaire bé, Déu decideix que ha arribat el moment de destruir la Terra. La idea, però, no acaba d'agradar al Craig (Daniel Radcliffe) i l'Eliza (Geraldine Viswanathan), dos àngels entregats a la seva feina de respondre les pregàries més diverses (la seva especialitat és fer que els humans trobin claus o guants perduts). L'Eliza proposa a Déu un pacte: si ells aconsegueixen donar resposta a una pregària especialment difícil, la Terra no serà destruïda. El creador hi accedeix i els dona un termini de dues setmanes perquè les dues persones socialment més ineptes del món s'enamorin i comencin una relació.

Una de les particularitats de Miracle workers és que és una sèrie d'antologia i que cada temporada té una història diferent amb els mateixos actors. Així, la segona temporada s'ambienta en l'Edat Mitjana, la tercera al Far West i la quarta mostra un món distòpic i apocalíptic en què una parella s'enfronta al pitjor dels seus malsons: viure als barris residencials.

stats