Estrena

Diane Lockhart posa rumb cap al final

L'última temporada de 'The good fight' s'estrena aquest dijous a Movistar+

2 min
Una escena de 'The good fight'

BarcelonaVa néixer com una seqüela de The good wife, la sèrie d'advocats encapçalada per Juliana Margulies, i cinc anys després l'ha superada tant en termes de crítica com de públic. The good fight s'ha convertit en una de les produccions més prestigioses dels últims temps i ha aconseguit situar la seva protagonista, la brillant advocada Diane Lockhart (Christine Baranski), entre els personatges televisius que els espectadors recordaran durant anys. Creada per Michelle i Robert King (els pares també de The good wife), el drama polític i jurídic posa rumb cap al final amb la sisena i última temporada, que s'estrena aquest dijous a Movistar+.

"Sentíem que si hi havia un moment per acabar la sèrie i era ara, amb una temporada cataclísmica. Malgrat que The good fight ha sigut genial a l'hora de reaccionar a l'esperit dels temps, ens semblava que hi hauria una certa repetició si continuàvem avançant", diuen els creadors. De fet, una de les característiques més lloades de la sèrie és la capacitat d'incorporar temes d'actualitat a les trames, gairebé com si les haguessin escrit un dia abans de l'estrena de cada episodi. Aquesta última temporada mantindrà la tendència. La sèrie reprendrà la trama on l'havia deixat, amb Joe Biden arribant a la presidència dels Estats Units i en Kurt (Gary Cole), el marit de la Diane, acusat de participar en l'assalt al Capitoli.

La protagonista se sentirà atrapada en un déjà vu constant, amb amenaces d'una possible nova Guerra Freda i la possibilitat que el clima creixent de violència desemboqui en una guerra civil. Els nous episodis també abordaran la derogació recent del cas Roe contra Wade, que ha permès als Estats Units anul·lar el dret federal a l’avortament i remetre la normativa a cada estat. Per poder incloure-ho a la trama, els guionistes van reescriure una part de la sisena temporada. Més enllà de l'actualitat, també hi haurà turbulències al bufet d'advocats on treballa la Diane. L'empresa incorporarà Richard Lane (André Braugher), un advocat extravagant que es convertirà en soci nominal del bufet.

Les sorpreses de la temporada

Aprofitant que s'acaba, The good fight ha recuperat alguns dels personatges mítics de The good wife que encara no havien tret el cap a la seqüela. Un dels més esperats és l'irreverent Eli Gold (Alan Cumming), l'assessor de comunicació que feia parar boja Alicia Florrick (Margulies) i pare de la llestíssima Marissa Gold (Sarah Steele), investigadora al bufet de la Diane i aspirant a jurista. També tornarà l'advocada Elsbeth Tascioni (Carrie Preston) i les seves extravagàncies que, sorprenentment, l'ajuden a guanyar els casos als tribunals. A banda de tots ells, la sèrie comptarà amb els personatges habituals, com ara l'advocada Liz Reddick (Aura McDonald), el jutge Julius Cain (Michael Boatman), l'investigador Jay Dipersia (Nyambi Nyambi) i la jove advocada Carmen Moyo (Charmaine Bingwa), que es va incorporar a la cinquena temporada. La sèrie és una producció de CBS Studios i Robert i Michelle King en són els productors executius. L'última temporada s'ha rodat entre el juny i l'agost i comptarà amb deu episodis de 45 minuts.

stats