Mor Xesc Barceló, guionista de 'Plats bruts' i de la primera etapa del Club Super3

També va participar en sèries com 'Arnau', 'El joc de viure' o 'Laura'

ARA
1 min
Xesc Barceló en un acte de Guionistes Associats de Catalunya

BarcelonaXesc Barceló, un dels guionistes més reconeguts dels inicis de TV3, va morir aquest dilluns als 79 anys. També escriptor i director, Barceló és conegut per haver estat el supervisor dels guions de Plats bruts, la sèrie creada i protagonitzada per Joel Joan i Jordi Sánchez, i per haver estat darrere de molts dels projectes infantils i juvenils de TV3, com ara el Club Super3 o el concurs Matraca no!. El guionista va ser el responsable del primer programa infantil en català, Terra d'escudella, que es va emetre entre 1977 i 1980 a TVE Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Guionistes Associats de Catalunya ha lamentat la seva pèrdua i ha assenyalat que es tracta d'una figura indispensable de la història de la televisió a Catalunya. "Mestre, company i amic, és impossible explicar la televisió catalana sense la seva figura. La seva trajectòria ha estat sempre lligada al batec del moment", han recordat. "Innovador, amable, mestre de nous guionistes, sempre obert a escoltar i amb un profund compromís social, ha estat un referent de diverses generacions i una lliçó de vida", afegien.

Barceló, que durant deu anys va ser professor del màster de guió de la Universitat Autònoma de Barcelona, també va tenir un paper destacat en el naixement de la ficció televisiva catalana. Va escriure guions per a sèries com Arnau, Sitges, El joc de viure o Laura, i va adaptar El mecanoscrit del segon origen, de Manuel de Pedrolo. Els seus dos darrers treballs com a guionista van ser els diàlegs de les minisèries Les veus del Pamano i Barcelona, ciutat neutral.

stats