Sector audiovisual
Mèdia Sèries 23/11/2022

Oriol Paulo i els germans Pastor, entre els creadors que ampliaran la producció espanyola de Netflix

La companyia ha ampliat el seu 'hub' a Madrid amb cinc platós més

2 min
Un dels espais de les instal·lacions de Netflix

MadridFiccions firmades pels catalans Oriol Paulo i pels germans Pastor seran algunes de les puntes de llança de les produccions audiovisuals que Netflix vol impulsar a l'estat espanyol, un dels seus mercats prioritaris. La companyia ho va explicar ahir durant la inauguració del seu centre de producció i postproducció a Madrid, un hub de dimensions gegantines que compta amb 10 platós (n'ha sumat cinc en els últims mesos) i un espai de 22.000 metres quadrats polivalents, que inclou oficines de producció, espais de maquillatge, perruqueria i vestuari, a més de 30 sales d'edició que permeten treballar en remot. Tres anys després de la seva instal·lació a Madrid, la seu de Netflix ha duplicat la capacitat i allotja la superfície de rodatge més gran de la Unió Europea.

Alguns dels creadors de les ficcions espanyoles

Les noves instal·lacions no només estan pensades per a produccions estatals sinó que estan obertes a projectes internacionals. És el cas de la sèrie britànica Kaos, protagonitzada per Jeff Goldblum i que és una reinterpretació contemporània de la mitologia grega. Bona part dels decorats per a aquesta nova ficció s'estan construint dins d'un dels grans hangars del hub que la companyia té a Tres Cantos (Madrid). Al costat de l'espai de producció de Kaos, s'està acabant de rodar la nova pel·lícula de J.A Bayona, La sociedad de la nieve, centrada en la Tragèdia dels Andes. En un gran magatzem s'han reproduït diverses parts d'un avió que són sotmeses a cops i violentes turbulències perquè donin versemblança a les escenes del famós accident aeri del 1972.

Al centre de Madrid també s'està acabant d'ultimar Berlín, l'spin-off de La casa de papel, una de les apostes de ficció espanyola per al 2023. Dins de la llista de projectes de futur de Netflix també hi figura una nova minisèrie d'Oriol Paulo, director i creador d'El inocente i de Los renglones torcidos de Dios, que reincidirà en el thriller, un gènere que assegura que "és una excusa meravellosa per explicar la condició humana i reptar l'espectador". Per la seva banda, Àlex i David Pastor treballen ara mateix en el spin-off de Bird Box, pel·lícula que va protagonitzar el 2018 Sandra Bullock. Els creadors asseguren que serà una història global "en la qual cada punt del món aportarà la seva part del relat".

Durant l'acte d'inauguració, que va comptar amb la presència del ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, la companyia va remarcar que espera que les seves instal·lacions siguin un impuls per a sector audiovisual espanyol. "Estem convençuts de les fortaleses i oportunitats que ofereix Espanya com a centre de producció i postproducció audiovisual a Europa i al món. Aquesta seu és un punt de trobada per al talent estatal i global", va explicar María Ferreras, cap de desenvolupament de negoci de Netflix.

stats