Estrena

'El problema de los tres cuerpos': ¿el nou fenomen dels creadors de 'Joc de trons'?

La ficció s'estrenarà a Netflix aquest dijous

Andreu Busquets Juliachs
2 min
Jess Hong i John Bradley en una escena de la sèrie

BarcelonaLes expectatives que generen els noms de David Benioff i D.B. Weiss són sempre altes, és el que té haver creat la ficció més popular dels últims anys, Joc de trons. Ara, juntament amb Alexander Woo (guionista de True blood), han adaptat una altra obra literària considerada, per a molts, inadaptable: El problema de los tres cuerpos, de Cixin Liu, un dels referents xinesos de la ciència-ficció. La sèrie, que s'estrena aquest dijous a Netflix, parteix d'una sinopsi si més no misteriosa: "La fatídica decisió d'una jove a la Xina dels anys seixanta repercuteix en l'espai i el temps fins als nostres dies". La sèrie, que és molt coral, com ja ho va ser Joc de trons, descriu els esforços de diferents personatges des de diferents punts del planeta per fer front a una amenaça inabastable.

El problema de los tres cuerpos és un relat sobre una guerra asimètrica que enfronta la humanitat contra adversaris que no poden veure ni entendre. La història creada per Cixin Liu aborda els efectes del contacte entre la humanitat i una civilització extraterrestre. Els alienígenes planegen envair el planeta, i la societat es divideix entre els que volen resistir a l'enemic i els que volen que els aliens vegin el món com un espai ple de corrupció.

Una sèrie d'abast mundial

La ficció s'explica en dues línies temporals diferents. D'una banda, l'astrofísica Ye Wenjie (Zine Tseng) presencia l'assassinat del seu pare durant la Revolució Cultural xinesa i és desterrada a una base militar secreta amb l'objectiu de contactar amb vida extraterrestre. De l'altra, ja en l'actualitat, Da Shi (Benedict Wong) i el seu ajudant Thomas Wade (Liam Cunningham) investiguen una sèrie de suïcidis que estan afectant la comunitat científica d'arreu del món. Un dels morts, un professor de física anomenat Vera, provoca la reunió de cinc exalumnes d'Oxford que tindran un paper molt rellevant en una catàstrofe global a càmera lenta: els físics Jin Cheng (Jess Hong) i Saul Durand (Jovan Adepo); la científica de materials Auggie Salazar (Eiza González); el ric empresari Jack Rooney (John Bradley), i el malalt Will Downing (Alex Sharp). La Ye Wenjie, ja gran, també està involucrada en els esdeveniments.

Després de la mort del seu mentor, cada alumne d'Oxford es veu arrossegat d'una manera o altra a la investigació que lidera Da Shi. L'Auggie comença a veure un compte regressiu sinistre miri on miri, una al·lucinació que sembla relacionada amb la seva recerca sobre nanofibres. El Jin i el Jack reben còpies dels mateixos auriculars futuristes que Da Shi continua trobant en les escenes dels crims: es tracta d'un joc de realitat virtual ultraavançada en què el jugador, que controla una realitat amb una estranya barreja de detalls històrics i efectes assistits per ordinador, s'ha d'encarregar de salvar una civilització d'una sèrie de cataclismes impredictibles. El joc del Jin es desenvolupa a la Xina imperial, mentre que el del Jack té lloc a l'Anglaterra medieval.

stats