Sèries
Mèdia  /  Recomanacions 16/11/2022

Quines sèries veure: quatre propostes per al cap de setmana

La HBO estrena la segona temporada de 'La vida sexual de las universitarias' i Netflix estira el xiclet d''Élite' amb una sisena entrega

4 min
Les quatre protagonistes de 'La vida sexual de las universitarias'

BarcelonaEncarada ja la recta final de l'any i superada l'onada de sèries de terror per Halloween , les plataformes aposten aquesta setmana per ficcions amb un marcat accent feel good i de consum lleuger, sense que això vagi en detriment de la seva qualitat. Fem un repàs de les quatre propostes més destacades d'aquesta setmana.

1.
'La vida sexual de las universitarias'

HBO Max / A partir del 17 de novembre

En aquesta nova temporada, les protagonistes s'enfrontaran a problemes econòmics

Poques creadores dominen el gènere de la comèdia romàntica com Mindy Kaling, guionista forjada a The office i que ja fa temps que té un nom propi dins de la indústria televisiva. A poc a poc ha anat fent una cartera de sèries que, apostant per trames positives i amb protagonisme 100% femení, han aconseguit una gran popularitat. La vida sexual de las universitarias, que aquesta setmana estrena la segona temporada, és un dels projectes més reeixits de Kaling: cocreada amb Justin Noble, la sèrie explica les aventures i desventures de quatre noies que comparteixen allotjament durant el seu primer any d'estudiants en una universitat dels Estats Units.

La nova entrega arrenca just després de les vacances d'Acció de Gràcies, quan les amigues es retroben al campus i s'han d'enfrontar als problemes que van deixar sense resoldre abans de tornar a casa. Un dels conflictes més importants d'aquesta temporada és el que viurà la Kimberly (Pauline Chalamet), que al final de la primera temporada perdia la seva beca d'estudis després que l'enxampessin fent trampes en un examen. Filla d'una família sense gaires recursos, haurà de fer mans i mànigues per aconseguir els diners que li permetin continuar estudiant a la universitat, una trama que posa damunt la taula l'alt cost de l'educació superior als Estats Units. A més de la incertesa econòmica, la Kimberly també viurà canvis en la seva vida amorosa: el noi pel qual sospirava, el Nico (Gavin Leatherwood), és expulsat de la universitat després que es descobreixi la xarxa d'exàmens copiats.

Pel que fa a la resta de noies, també hi haurà novetats. La Leighton (Reneé Rapp) sortirà de l'armari i intentarà recuperar el temps perdut. Per la seva banda, la Whitney, un cop acabada la temporada de futbol, es plantejarà quins interessos té més enllà de l'esport. Finalment, la Bella batallarà per posar en marxa una revista d'humor feta només per dones. Els projectes estudiantils de les quatre amigues es barrejaran amb unes vides sentimentals bastant intenses.

@hbomax Nothing like bonding with your coworkers. #slocg ♬ original sound - hbomax
2.
'Dead to me'

Netflix / A partir del 17 de novembre

Christina Applegate i Linda Cardellini

La pandèmia va fer que Netflix passés la destral i es carregués moltes sèries que en principi ja tenien aparaulada una última temporada, com ara GLOW. La comèdia negra Dead to me, però, va aconseguir salvar-se de la crema, i aquesta setmana estrenarà la seva última entrega, que li permetrà tancar la història de l'estranya amistat de dues dones unides per la mort . En aquesta temporada final, la Jen (Christina Applegate) i la Judy (Linda Cardellini), que a l'inici de la sèrie es coneixen en un grup de suport al dol, s'hauran d'enfrontar a les conseqüències de l'accident de cotxe amb què finalitzava l'entrega anterior. Dead to me és una comèdia que ha passat força desapercebuda entre el gran públic però no entre la crítica: tant la sèrie com Applegate han rebut nominacions als Emmy.

Liz Feldman, creadora de la sèrie, ha explicat que la seva intenció sempre va ser que Dead to me acabés amb una tercera temporada, tot i que aquesta s'ha trobat amb molts entrebancs per fer-se realitat. A part de diferents endarreriments a causa del covid, la producció va haver de fer front a la notícia que Applegate –molt coneguda als Estats Units per la comèdia dels 90 Casats... i amb fills– pateix esclerosi múltiple. L'actriu, que aquesta setmana rebia la seva estrella al Passeig de la Fama fent visibles els seus problemes de salut, ho va fer públic l'agost del 2021 a través de Twitter: "Hola, amics. Fa uns mesos em van diagnosticar esclerosi múltiple. És un viatge estrany, però tinc el suport de coneguts que estan en la mateixa situació que jo. Està sent un camí difícil, però, com tots sabem, hem de continuar avançant. Almenys que algun imbècil ens bloquegi el pas".

3.
'1899'

Netflix / A partir del 17 de novembre

Una escena de la nova sèrie dels creadors de 'Dark'

Un dels grans èxits de parla no anglesa de Netflix ha sigut la sèrie alemanya Dark, centrada en la desaparició de diversos nens. Després d'aconseguir fer-se un forat en el rànquing de les ficcions més vistes de la plataforma, Baran bo Odar i Jantje Friese, creadors de la sèrie, intentaran seduir de nou els espectadors amb 1899, una altra ficció de gènere fantàstic.1899 acompanya un grup de migrants que abandonen Londres en un vaixell de vapor que es dirigeix cap a Nova York. La travessia cap al nou món es torçarà. La ficció compta amb un repartiment internacional en el qual destaca l'espanyol Miguel Bernardeau, molt popular entre el públic jove gràcies a la seva participació a Élite.

4.
'Élite'

Netflix / A partir del 18 d'octubre

Ander Puig és una de les incorporacions de la nova temporada d'Élite'

Agradi més o menys, hi ha una realitat incontestable: Élite és, juntament amb La casa de papel, un dels grans èxits espanyols de Netflix. Amb les seves altes quotes de popularitat és difícil que la plataforma la vulgui deixar anar i, per això, suma una temporada rere l'altra. De fet, aquesta setmana la ficció adolescent estrena la seva sisena entrega, tota una fita si tenim en compte que des de fa temps les sèries de Netflix difícilment passen de la tercera temporada. Els ingredients que han convertit Élite en un fenomen continuen presents en aquesta nova tanda de capítols: escola per a les classes dirigents, Las Encinas, i nens i nenes pijos amb carretades de problemes sentimentals, sexuals i socials. Els protagonistes són adolescents, però ningú ho diria, veient les seves agitades trajectòries vitals.

La sisena temporada arriba amb renovació de repartiment. S'incorporen a la sèrie actors joves com Ander Puig , que es va donar a conèixer amb Ser o no ser, o Carmen Arrufat (HIT).

stats