Mèdia Sèries 25/05/2022

Ricky Gervais encén les xarxes per les seves bromes sobre les persones trans

Associacions LGTBI es queixen de l'especial de comèdia 'SuperNature', disponible a Netflix

2 min
Ricky Gervais en un moment d'un dels seus monòlegs

BarcelonaL'humor de Ricky Gervais és conegut per generar incomoditat, com va demostrar les diverses vegades que va presentar les gales dels Globus d'Or. Ara el còmic britànic torna a estar al centre de la polèmica per algunes de les bromes incloses en l'especial de comèdia SuperNature, que es va estrenar dimarts a Netflix, on també es pot trobar After life, la sèrie creada i protagonitzada pel mateix Gervais. Les associacions LGTBI han mostrat el seu disgust per les bromes sobre les persones trans que Gervais fa durant el seu monòleg.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'organització nord-americana Aliança Gai i Lesbiana contra la Difamació (GLAAD, per les seves sigles en anglès) ha assegurat que l'especial és "perillós". Durant el monòleg, Gervais fa broma sobre les dones transgènere i el debat generat sobre si han de tenir accés o no als lavabos de dones. Pocs minuts després de l'arrencada de l'especial, el còmic descriu com llegeix un comentari d'algú que el qualifica de "tan divertit com un pet en un funeral d'un nadó". A partir d'aquest cometari, el monòleg de Gervais gira cap a diverses bromes sobre les dones. "Les dones d'abans, les que tenien úter", diu el còmic, per després afegir que li encanten les noves dones, les que tenen "barba i penis".

En referència a les dones transgènere, comenta: "Les dones de tota la vida diuen «Oh, volen utilitzar els nostres lavabos». Per què no haurien d'utilitzar-los? Són per a dones! Elles són dones, mireu els seus pronoms! Què té aquesta persona que no sigui de dona? Ah, bé, sí, el penis»". Posteriorment, Gervais continua defensant que no està en contra de les persones trans. "Aclariment per a tothom: a la vida real estic a favor dels drets de les persones trans. Dono suport a tots els drets humans, i els drets de les persones trans són drets humans. Viviu la vida com vulgueu. Utilitzeu els pronoms que més us agradin. Sigueu del gènere del qual us sentiu. Però arribem a un pacte, dones: traieu-vos el penis. És tot el que estic dient", acaba dient en to de broma.

"Hem mirat l'especial de comèdia de Ricky Gervais perquè no l'hagis de mirar tu. Està ple de comentaris transfòbics, gràfics i perillosos que fa passar per bromes. Fins i tot fa retòrica antigai i difon informació inexacta sobre el VIH", assegura GLAAD en un comunicat.

No és la primera vegada que Netflix és acusada d'oferir continguts en què es fa broma sobre les persones transgènere. Una de les polèmiques més fortes en què s'ha vist implicada la plataforma va ser amb l'estrena de l'especial de comèdia The closer, de Dave Chappelle. Els treballadors de Netflix es van manifestar en contra del còmic, però tot i així Netflix va decidir renovar-li el contracte.

stats