Estrena

Sis claus per endinsar-se en la nova sèrie d''El senyor dels anells'

'Els anells de poder' s'estrena divendres a Amazon Prime Video i es podrà veure en català

Rory Armstrong
4 min
Una escena d'Els anells de Poder'

BarcelonaFa vuit anys que els fanàtics de l’univers de J.R.R. Tolkien no veuen els personatges d’El senyor dels anells a la pantalla. L'última vegada va ser el 2014, amb l'estrena de la pel·lícula El hòbbit: la batalla dels cinc exèrcits. La sequera s’acaba aquest divendres amb l'arribada a Amazon Prime Video de la nova sèrie de J.D. Payne i Patrick McKay, titulada El senyor dels anells: els anells de poder. Els més privilegiats, de fet, s'hi avançaran dos dies: els dos primers capítols s'estrenen aquest dimecres en alguns cinemes d'Europa, entre els quals hi ha una sala de Barcelona. Les entrades per assistir-hi, que són gratuïtes, es van exhaurir en menys de cinc minuts.

El senyor dels anells: els anells de poder va començar a gestar-se el 2017, quan Amazon va comprar els drets televisius de l'obra per 250 milions de dòlars. La primera temporada de la ficció ha costat 468 milions de dòlars, convertint-se així en la sèrie de televisió més cara de la història. Passi el que passi amb la rebuda, tot apunta que Amazon hi continuarà apostant: la plataforma ja ha confirmat que Els anells de poder tindrà segona temporada i que es començarà a rodar a l'octubre. Per preparar el terreny de cara a l'estrena de divendres, aquestes són les preguntes essencials que cal saber abans de tornar-se a endinsar en l'univers de Tolkien.

En quina època transcorre la trama?

La sèrie se situa a la Segona Edat de la Terra Mitjana, uns 3.000 anys abans de les pel·lícules d'El hòbbit i El senyor dels anells, que transcorren durant la Tercera Edat de l'univers fantàstic. Com ja indica el títol, la ficció explicarà l'origen dels anells del poder que temps després faran anar de corcoll en Frodo i companyia. Per tant, la sèrie també explicarà l’origen del regne del mal conegut com a Mordor. 

De què va la sèrie?

Els anells de poder beu d'El Silmaríl·lion, el monumental llibre de Tolkien sobre la Terra Mitjana abans d'El senyor dels anells. La sèrie també agafa els apèndixs d'El retorn del rei, on es descriu l'ascens del fosc i poderós Sauron i la creació dels anells de poder que donen origen a l'epopeia. El punt de partida és la vida després de la derrota de Morgoth, el primer senyor fosc. La Terra Mitjana viu despreocupada una època de vaques grasses. Una de les grans protagonistes és l'elf guerrera Galadriel, que està entestada en venjar la mort del seu germà gran a mans del lloctinent de Morgoth, Sauron.

Qui són els protagonistes?

Galadriel encapçala les forces del bé i és el personatge principal de la sèrie. El seu personatge, que a les pel·lícules d'El Senyor dels Anells interpretava Cate Blanchett, estarà encarnat ara per Morfydd Clark. L'actriu dona vida a una dona forta i lluitadora que no vol guardar l'espasa perquè té la sensació que els enemics encara ronden per la Terra Mitjana. A part de Galadriel, entre altres protagonistes que podem reconèixer de les pel·lícules anteriors hi ha Elrond, que serà interpretat per Robert Aramayo i que, gràcies a la longevitat dels elfs, pot aparèixer en una història transcorreguda anys enrere. També formaran part del repartiment Owain Arthur, que es convertirà en Durin IV, el príncep nan de Khazad Dum, i Benjamin Walker com a Gil-Galad, un elf del clan Noldor que es considera el rei suprem dels elfs. Entre els elfs, a més, hi ha Arondir, un jove mulat interpretat pel porto-riqueny Ismael Cruz Córdova, i Míriel, la reina regent de Númenor, encarnada per l'afroamericana d'ascendència ghanesa Cynthia Addai-Robinson. 

Quant ha costat la producció?

Pel que fa al preu, la sèrie ha fet història. Segons la revista nord-americana Time, Amazon Studios ha invertit 468 milions de dòlars en el rodatge d’Els anells del poder. Només l'estrena del tràiler a la Superbowl va costar 13 milions de dòlars. Es calcula que amb la segona temporada el cost total de la sèrie arribarà fins als 1.000 milions. Per posar-ho en context, Netflix va invertir 270 milions de dòlars en els nou episodis de la quarta temporada de Stranger things i l'última de Joc de trons va costar uns 90 milions.

On s'ha rodat?

La verda i mística Nova Zelanda ha acollit el rodatge de la primera entrega de la sèrie. Ara bé, a la segona temporada la Terra Mitjana canviarà de localització per primera vegada a la història i viatjarà fins al Regne Unit. "Crec que el trasllat al Regne Unit parla de la profunditat del talent que hi ha aquí, la reputació, les habilitats i la infraestructura", ha comentat Dan Grabiner, cap d'originals a Amazon Studios UK. La nova sèrie també té vincle català: J.A. Bayona és el director dels dos primers episodis.

On es podrà veure?

El senyor dels anells: els anells de poder s’estrena divendres a les tres de la matinada a casa nostra. Estarà disponible a la plataforma de streaming d'Amazon Prime Video, on es podrà veure en català. Els capítols arribaran a la plataforma setmanalment, de manera que l'últim de la primera temporada s'emetrà el 14 d’octubre. En total, Els anells de poder tindrà vuit episodis d’una hora cadascun. Els creadors de la sèrie, J.D. Payne i Patrick McKay, han anunciat que hi haurà cinc temporades i diuen que ja en saben el final.

stats