Estrena
Mèdia Sèries 11/06/2023

Torna 'Cites': amor, pisos espectaculars i polèmica lingüística

TV3 recupera una de les seves sèries més populars amb una temporada rodada en castellà i català

4 min
Nausicaa Bonnin i Laia Costa

BarcelonaDos desconeguts es troben i tenen una cita romàntica (o no) en una Barcelona de postal. Aquest era i és el punt de partida de Cites, una de les sèries més populars de TV3, que ara ha decidit recuperar la ficció canviant-li el títol per Cites Barcelona. La nova temporada, que s'estrena aquest dilluns a les 22.00 h, manté elements de les entregues anteriors, com l'amor i els pisos espectaculars que pocs barcelonins poden pagar, però arriba amb polèmica al voltant de la llengua: el projecte és compartit entre TV3 i Amazon i la sèrie ara és bilingüe (les dues primeres temporades eren íntegrament en català). La versió que es veurà a TV3 serà doblada al català, tot i que els espectadors també tindran l'opció de veure-la en versió original triant l'emissió en dual.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Les queixes pel fet que Cites Barcelona sigui una sèrie bilingüe es van manifestar a les xarxes quan TV3 i Amazon, que incorporarà els capítols a la plataforma l'endemà que s'emetin a la pública, van estrenar el tràiler de la ficció. La versió doblada en català no ha agradat a alguns espectadors, que han deixat clar que preferirien que la ficció hagués estat rodada íntegrament en la seva llengua original. També han destacat com se'ls fa d'estrany sentir actors catalans doblats amb una veu que no és la seva.

Noves cites i vells coneguts

Més enllà de la polèmica sobre la llengua, la sèrie té la mateixa fórmula que la va convertir en una de les ficcions més estimades dels espectadors de TV3 (va tenir una mitjana de 342.000 espectadors i una quota de pantalla de l'11,6%). Darrere del projecte hi torna a haver Pau Freixas, que va crear la sèrie inspirant-se en la britànica Dates, estrenada a Channel 4 el 2013. Segons ha explicat el creador, en aquesta nova temporada Cites "continua amb la voluntat de ser entretinguda i tenir capítols autoconclusius que ens facin passar una bona estona”. 

Eva Santolaria i Antonio Hortelano

La tercera entrega té sis episodis, cinc dels quals mostren dues cites cadascun, mentre que l'últim se centra en una única trobada protagonitzada per Eva Santolaria i Antonio Hortelano, que es retroben 25 anys després de ser la Valle i el Quimi de Compañeros, la sèrie adolescent que va fer fortuna a Antena 3 a finals dels anys 90. La parella interpreta la Claudia i l'Imanol, que es van conèixer el 1988 i es retroben per casualitat gràcies a Tinder. Mentre ell insisteix que el destí els ha volgut unir, ella en desconfia. Els seus dos punts de vista, tan diferents, posaran en perill la seva cita.

La Claudia i l'Imanol són la parella que tanquen la temporada, però n'hi ha dues que l'enceten. Amb el primer episodi, els espectadors coneixeran, d'una banda, el Jan (Carlos Cuevas) i la Laura (Clara Lago), i de l'altra, el Tiago (Pablo Rivero) i la Mimi (Manuela Vellés). Totes dues històries s'ambienten la nit de Cap d'Any: els primers fan match després que les seves respectives parelles tallin amb ells, mentre que els segons connecten a través de Tinder i s'adonen que estan en el mateix edifici.

Carmen Machi i Gonzalo de Castro, que havien coincidit a 7 vidas i són amics des de fa anys, són els protagonistes d'una de les cites del segon episodi, la del Nico i la Diana. Ella només ha tingut una cita a la seva vida, que va ser amb el seu difunt marit. En canvi, el Nico mai ha tingut una relació estable. També parteixen d'un moment vital molt diferent els possibles enamorats de la segona cita: el Juanqui (David Verdaguer), que té 40 anys, i la Barbs (Berta Castañé), que en té 18 anys. La trobada va bé fins que un incident fa que acabin a l'hospital.

En el tercer episodi, l'Abi (Belén Cuesta) no sap què fer amb el Murall (Iván Massagué), una cita de Tinder que li assegura que està "atrapat en el temps", com si fos Bill Murray. Una mica menys excèntrica, però també complicada, és la cita de la Meri (Joana Vilapuig) i l'Oriol (Pol Monen). L'ex d'ella apareix amb una nova parella i els quatre es veuran obligats a compartir l'estona junts.

Els fans de Cites també tindran l'oportunitat de retrobar-se amb alguns personatges de les anteriors temporades, com ara la Paula (Laia Costa) i la Sofia (Nausicaa Bonnín). La seva història d'amor no quallava a les anteriors temporades, però, en aquesta tercera, potser això canvia. Les noies es tornen a veure set anys després de perdre's la pista i la connexió entre elles continua tan forta com sempre. La cita de la Paula i la Sofia es combina amb la de la Matilda (Carolina Yuste) i el Samuel (Miguel Ángel Muñoz).

Finalment, el cinquè serà una història amb llaços familiars: el Dani (Pep Ambròs) vol que la seva germana Alba (Andrea Álvarez), amb discapacitat intel·lectual, tingui una primera cita. Ella accepta si el seu germà també en té una, de cita. Així, l'Alba coneixerà el Josep (Pol López), un noi amb autisme, i el Dani quedarà amb el Javi (Alejo Sauras),  que s'identifica com a arromàntic, és a dir, algú incapaç d'enamorar-se. 

 

stats