Plataformes
Mèdia Sèries 22/02/2023

Últim dia de comptes compartits a Netflix: i ara què?

A partir d'aquest dimecres aquelles persones que feien servir la subscripció d'un amic o familiar hauran d'obrir el seu propi compte

3 min
L’accés a Netflix s’ha convertit ara en més restringit.

BarcelonaSi sou usuaris de Netflix, aquests dies quan heu entrat a la plataforma haureu vist el següent missatge: "El compte de Netflix és per a les persones que viuen en una mateixa casa. Totes les persones que viuen a la ubicació principal podran veure Netflix quan siguin fora de casa o de viatge. Si aquest compte és teu, t'ajudem a configurar la teva ubicació principal a la següent pantalla". D'aquesta manera, la plataforma ha comunicat als seus subscriptors que els bons temps en què una persona pagava la quota i la feien servir tots els amics i familiars s'han acabat. La data límit per establir la ubicació principal del compte era aquest dimarts, 21 de febrer. Què passarà a partir d'ara?

Només els membres de la mateixa llar

Un cop hàgiu establert la ubicació principal del vostre compte de Netflix –la plataforma agafa com a referència la IP de la vostra connexió a internet– a través del televisor, les persones amb qui compartiu la subscripció i que no viuen a casa vostra deixaran de tenir-hi accés. Si sou els propietaris de la subscripció, la podreu continuar utilitzant amb normalitat en tots els dispositius –telèfons mòbils, tauletes– vinculats a la vostra connexió a internet. Podeu comprovar quins són els dispositius vinculats anant a la secció Gestionar l'accés i els dispositius (la trobareu clicant sobre el vostre perfil i entrant a l'apartat Compte).

L'apartat on es pot comprovar els dispositius vinculats al compte i la connexió a internet

Depenent de la subscripció que es pagui es té dret a més o menys pantalles emetent simultàniament en streaming. La quota estàndard permet dues pantalles simultànies i la prèmium quatre. La tarifa bàsica, tant amb anuncis com sense, només permet una pantalla.

Compte propi o membre extra?

Amb aquest moviment, la intenció de Netflix és que els usuaris que feien una utilització alegal de la plataforma siguin subscriptors de ple dret. Hi ha dues vies per fer-ho. La primera, segurament la que prefereix Netflix, és pagar una quota pròpia. Els que optin per aquesta opció no perdran l'historial dels continguts que han vist o la llista de les pròximes coses que volen veure: ho podran traspassar tot amb la funció Transferència de perfil (també dins l'apartat de Compte). Actualment, Netflix és una de les plataformes amb les quotes mensuals més altes, si ho comparem amb altres serveis. La bàsica amb anuncis costa 5,49 euros, mentre que la bàsica sense publicitat puja als 7,99 euros. Els usuaris que vulguin més prestacions poden optar per l'estàndard (12,99 euros) o la prèmium (17,99 euros).

Una altra via per poder continuar gaudint de Netflix és la d'activar l'opció Membres extres. Aquesta opció és de pagament i només està disponible per a les tarifes estàndard i prèmium. En el cas de l'estàndard només es pot afegir un membre extra i s'ha de pagar un suplement de 5,99 euros al mes. Pel que fa a la tarifa prèmium es pot arribar fins a dos membres extres i s'ha de pagar el suplement de 5,99 euros al mes per cadascun. Els subscriptors extres tenen compte i contrasenya pròpia, però la subscripció la paga la persona que els hagi convidat a compartir Netflix.

Què passa si tens contractat Netflix a través d'operadores com Movistar?

Les limitacions de compartició de la plataforma també afecten aquells usuaris que tenen contractat el servei a través de tercers, amb operadores com Movistar+ o Orange. En aquest cas, no es permet la contractació de membres extres.

¿Es podrà utilitzar Netflix a la segona residència o de viatge?

Sí. Netflix ha explicat que es podrà continuar fent ús de la plataforma encara que no s'estigui a la ubicació principal. En el cas de les segones residències, els usuaris han d'obrir l'aplicació de Netflix en els seus dispositius mòbils mentre estan connectats a la xarxa wifi de la ubicació primària un cop al mes i, a continuació, fer el mateix quan arribin a la seva segona residència.

stats