Mèdia 09/07/2019

La setmana llunàtica amb l’ARA

Del 13 al 21 de juliol celebrem el 50 aniversari de l’arribada de l’home a la Lluna

Ara
2 min
La setmana llunàtica amb l’ARA

Amb motiu del 50è aniversari de l’arribada de la humanitat a la Lluna, que va tenir lloc el 20 de juliol del 1969, l’ARA farà un gran desplegament per explicar l’impacte d’aquesta fita. Tota una setmana llunàtica en què anirem seguint el recorregut de l’Apol·lo XI amb un diari de bord des dels preparatius del llançament, el dia 15 de juliol, fins a l’arribada a la Lluna, el dia 20 del mateix mes.

Les celebracions començaran el dissabte 13 de juliol a la secció de Ciència, on s’explicarà com es va aplicar la tecnologia militar a la cursa espacial. Un dia després, el 14 de juliol, l’Ara Diumenge explorarà les implicacions tant geopolítiques com científiques de la nova cursa espacial que enfronta la Xina i els EUA, així com les iniciatives privades per conquerir l’espai. A partir del dilluns 15 de juliol i fins al dissabte 20 de juliol, la fascinació per la Lluna s’instal·la a l’Ara Estiu, en concret a la secció d’Estils. Cada dia els lectors podran conèixer una nova història relacionada amb la missió Apol·lo XI, com el testimoni de quatre treballadors veterans de la NASA que hi van participar. També es descobriran quines de les innovacions de les quals avui gaudim no haurien sigut possible sense la recerca de la NASA per a la cursa espacial. I, finalment, recollirem el testimoni de personalitats diverses per saber com van viure l’arribada dels humans a la Lluna.

Tot un seguit de reportatges i dossiers que del 13 al 21 de juliol ens permetran conèixer com i per què es va organitzar aquella aventura, qui eren els astronautes i les persones que van dissenyar el coets, quins problemes van tenir, què menjaven i anècdotes curioses i poc conegudes dels viatges espacials. Acabarem amb un suplement especial dedicat a la Lluna, un satèl·lit pedregós que ha estat la nostra gran font d’inspiració.

stats