Mèdia 11/10/2012

Soraya Sáenz de Santamaría proposa que el CAC estudiï què cal fer amb el cas de 'Bestari Il·lustrat'

Demana als mitjans públics que fomentin la "convivència cívica"

Ara
1 min

BarcelonaLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría ha proposat en resposta a un periodista que el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) tingui en consideració l'emissió de 'Bestiari Il·lustrat' que dimarts a la nit va causar gran polèmica a les xarxes socials i que ha arribat, fins i tot, a la portada del diari 'El Mundo'. En la seva opinió, el CAC hauria d'elaborar un informe sobre la qüestió. A més, segons recull l'ACN, Sáenz de Santamaría ha demanat als mitjans de comunicació públics que fomentin la "convivència cívica" en exercici dels "valors i drets" i el respecte que mereixen "totes les persones i institucions que representen".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, no ha volgut entrar en la polèmica perquè, segons ha dit, no és a ell a qui correspon valorar-ho, sinó al poder judicial.

L'entrevista que el programa del 33 'Bestiari il·lustrat' va fer dimarts al guionista i escriptor Jair Domínguez s'ha saldat amb la dimissió de la directora de l'espai, Mai Balaguer, i la retirada dels portals de les imatges polèmiques. Així ho explicava una disculpa pública de TV3 feta pública aquest dimecres a la nit, en la qual lamentava que "les imatges i el contingut de l'entrevista hagin estat ofensius i hagin pogut ferir la sensibilitat de les persones i institucions al·ludides". "La direcció de TVC considera que les imatges atempten contra els principis ètics i democràtics que regeixen els seus programes i canals i rebutja qualsevol al·lusió a la violència", afegeix la nota.

stats