Mèdia 11/12/2019

Telecinco aparca 'GH Dúo' i el substitueix per 'Supervivientes'

La cadena ha pres aquesta decisió per la pèrdua d'anunciants pel presumpte cas de violació

Alejandra Palés
2 min
Telecinco aparca 'GH Dúo' i el substitueix per 'Supervivientes'

BarcelonaLa crisi d'anunciants que pateix Gran Hermano des que es va fer públic el cas de la presumpta violació a la concursant Carlota Prado continua provocant canvis en la graella de Telecinco. Segons avança Vertele, la cadena ha decidit paralitzar Gran Hermano Dúo 2, que s'havia d'emetre després de l'edició en curs del reality, i avançar l'estrena de Supervivientes al febrer del 2020. Des de Mediaset expliquen que el concurs de supervivència "s'encaixarà per programació entre la Copa del Rei i l'Eurocopa".

Un dels esculls que ha hagut de superar Telecinco per poder fer aquest canvi d'ordre en la programació és la coincidència amb la versió italiana de Supervivientes, que utilitza les mateixes instal·lacions que l'espanyola i ja estava a punt d'arrencar la producció. Finalment, Mediaset ha aconseguit que s'endarrereixi la producció italiana i així deixar descansar Gran Hermano durant un temps. Supervivientes és, juntament amb el reality de la casa de Guadalix de la Sierra, un dels formats estrella de Telecinco.

Fins que no estigui llest Supervivientes, Telecinco ocuparà el buit de Gran Hermano amb La isla de las tentaciones, un reality de cites que en principi s'havia d'emetre per Cuatro però que, finalment, també es podrà veure per la primera cadena de Mediaset. El programa, presentat per Mónica Naranjo, consta d'onze episodis que ja s'han gravat.

Actualment, Telecinco està emetent la setena de Gran Hermano VIP. Tot i que el programa és líder d'audiència al conjunt de l'Estat –aquest novembre va protagonitzar vuit de les deu emissions més vistes del mes–, les últimes setmanes ha vist com molts dels seus anunciants li retiraven el suport arran de la presumpta violació que hauria patit Carlota Prado quan era concursant de Gran Hermano Revolution, ara fa dos anys. En dues setmanes, més de 40 marques van decidir deixar d'anunciar-se al programa.

Segons la informació d'El confidencial, Gran Hermano va enregistrar la violació, que hauria tingut lloc quan Prado estava en estat d'embriaguesa, i posteriorment hauria obligat la víctima a veure el vídeo al confessionari, la sala des d'on la direcció del programa es comunica amb els concursants.

El cas de Prado, que la cadena hauria intentat amagar, segons El confidencial, ha traspassat fronteres. Mitjans internacionals com el New York Times, la BBC, la CNN, el Daily Times o Fox News se n'han fet ressò.

stats