Mèdia 11/10/2019

'Gran Hermano' va intentar ocultar el presumpte abús sexual d'un concursant a una companya

Segons 'El Confidencial', la jutge ha tancat la instrucció indicant que hi ha indicis de delicte

Albert Castellví
3 min
José María López i Carlota Prado a 'Gran hermano'

BarcelonaZeppelin TV, la productora de 'Gran Hermano', va intentar evitar que sortís a la llum el presumpte cas d'abús sexual d'un concursant de la 18a edició del 'reality', José María López, a una de les seves companyes, Carlota Prado, dins de la casa del programa. Ho ha revelat 'El Confidencial', que aporta nous detalls sobre la investigació del cas. De fet, segons aquest mitjà, la instrucció es va donar per tancada el desembre de l'any passat indicant que hi havia indicis d'un delicte d'abús sexual. Ara, les parts han de decidir si presenten acusació formal contra López, que es podria enfrontar a una pena d'entre un i tres anys.

Els fets van tenir lloc la matinada del 4 de novembre del 2017, després d'una festa organitzada per la productora a la casa de Guadalix de la Sierra on es roda el programa i en la qual els concursants van consumir alcohol. Al voltant de la 1.30 h, Prado, que anava beguda, es va retirar a l'habitació. López (que anteriorment havia mantingut relacions consentides amb ella dins la casa) la va acompanyar, es va estirar amb ella al llit i, després de tapar-se amb un edredó, l'hauria penetrat sense el seu consentiment.

Els fets van quedar enregistrats per una de les càmeres del programa. La gravació no s'ha fet pública, però la jutge que investiga el cas sí que l'ha pogut veure i, segons el seu informe, els moviments que s'observen sota l'edredó "aparentment podrien consistir en penetracions". L'enregistrament també demostra que la noia va intentar oposar-s'hi, però que el seu estat d'embriaguesa li impedia reaccionar. Segons el relat de la jutge recollit per 'El Confidencial', Prado estava "sense a penes moure's, de panxa enlaire, amb els ulls tancats des que s'havia ficat al llit".

Al cap d'uns cinc minuts, el súper del programa (la persona que permanentment té accés a les imatges de totes les càmeres i que pot comunicar-se amb els concursants per un sistema de megafonia) els va cridar l'atenció i va demanar a la noia que anés al confessionari (l'espai de la casa on els concursants poden parlar individualment amb la direcció), però li va ser impossible a causa del seu estat d'embriaguesa. No va ser fins al matí que Prado s'hi va poder dirigir, i llavors la direcció li va mostrar les imatges enregistrades a la matinada.

Aquesta escena també va quedar gravada i també s'ha posat a disposició de la jutge. Segons el relat que en fa 'El Confidencial', la concursant va quedar absolutament trasbalsada al veure què havia passat i va deixar clar que no n'era conscient. Va ser llavors quan, des de la direcció del programa, li van demanar que no ho esbombés: "Sisplau, Carlota, aquest tema, pel José María i per tu, pel bé de tots dos, no ha de sortir d'aquí". La noia, efectivament, no en va parlar.

Aquell mateix dia, la direcció de 'Gran Hermano' va emetre un comunicat en què anunciava que havia expulsat López a causa d'una "conducta intolerable" i que s'havia considerat "oportú" que Prado sortís de la casa, tot i que hi podria tornar quan volgués. Ella, per voluntat pròpia, va acceptar sortir, però quatre dies després es va reincorporar al concurs.

Paral·lelament, el mateix dia 4 al vespre, el director de Zeppelin TV i productor executiu de 'Gran Hermano', Álvaro Díaz, va denunciar els fets a la Guàrdia Civil. Abans de tornar a entrar a la casa, però, Prado va comunicar al cos armat que no ratificaria la denúncia, per la qual cosa la causa no va tirar endavant. Unes setmanes després, quan va ser expulsada del 'reality', va canviar de parer i va presentar una denúncia davant la policia, que és la que va obrir la investigació del cas.

Segons el mateix mitjà, a banda de les gravacions, la jutge sosté les seves conclusions en el fet que López va incórrer en contradiccions en la seva declaració. La seva defensa, però, ho nega, i argumenta que si s'hagués produït algun delicte dins de la casa la direcció del programa hauria reaccionat immediatament per impedir-ho. Per això, demana l'absolució de l'exconcursant i reclama, alhora, que els responsables del programa també siguin investigats. Ni el grup Mediaset ni Zeppelin TV estan acusats de cap delicte, tot i que els responsables de la productora sí que han participat en la investigació com a testimonis.

stats