Mèdia 01/05/2015

Telefónica i Prisa tanquen la venda de Canal+ per 707 milions d'euros

L'operadora ja controla el 100% de la plataforma de pagament

Europa Press
1 min

MadridPrisa va vendre aquest dijous a Telefónica el seu 56% de la plataforma de televisió de pagament Canal+ per 706,81 milions d'euros, un preu que se situa per sota dels 750 milions acordats inicialment i que ha baixat a causa d'ajustos per variables i la caiguda del negoci. Amb tot, el preu final de la transacció encara pot variar, en funció de la quantitat que Canal+ acabi cobrant de Mediapro arran del procés arbitral obert entre els dos grups. Segons ha informat Prisa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Telefónica ja ha abonat el 80% del preu, és a dir, 565,45 milions.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La compra de la plataforma de televisió de pagament havia estat autoritzada per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) la setmana passada. Posteriorment, el ministre d'Economia, Luis de Guindos, li va donar el seu vistiplau sense elevar-ho al consell de ministres.

D'aquesta manera, Telefónica, que ja tenia el 44% del capital de Canal+, disposarà del 100% de la companyia. Entre les limitacions que Competència ha imposat a la transacció hi ha l'obligació de garantir l'accés dels competidors a un màxim del 50% dels canals 'premium' de l'oferta de Telefónica a preus que assegurin la "replicabilitat" i evitin situacions d'"estrenyiment dels marges".

stats