Televisió
Mèdia 24/08/2012

Les televisions privades i el govern espanyol arriben a un acord per mantenir el nombre de canals

Tot i així, es perdrà un múltiplex, de manera que la qualitat d'emissió serà inferior. El canvi permetrà alliberar la part de l'espectre que cal destinar a la telefonia 4G

Agències
1 min
L'ÚLTIM REPETIDOR 
 Des del cim del Montdúver,  a la comarca de la Safor,  el repetidor permetia la recepció de TV3 en territori del País Valencià.

MadridLa Unió de Televisions Comercials Associades (Uteca) i el govern espanyol han tancat aquest dijous a la nit un acord que permetrà alliberar la part de l'espectre radioelèctric que actualment ocupa la televisió però que abans del 2014 ha d'estar disponible per a la telefonia 4G, sense que això obligui a reduir el nombre de canals que hi ha actualment, tal com pretenia inicialment el ministeri d'Indústria.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons ha informat Uteca en un comunicat, l'acord implica reduir de sis a cinc el nombre de múltiplex assignats a les cadenes de televisió privades estatals, cosa que les obligarà a "utilitzar l'espectre de manera més eficient gràcies a les millores tecnològiques en la compressió dels senyals de televisió". És a dir, en lloc d'incloure quatre canals en cada múltiplex, se n'hi posaran cinc, amb la pèrdua consegüent de qualitat d'imatge.

Amb tot, Uteca assenyala que el pacte assolit amb l'executiu ha de servir per "impulsar" la televisió en alta definició, i perquè les cadenes privades afrontin "en les millors condicions" l'alliberament del dividend digital. A més, l'entitat considera que l'acord, que s'ha aconseguit després de sis mesos de negociacions, "minimitzarà" l'impacte i les molèsties que aquest procés tindrà sobre els ciutadans, i en reduirà significativament el cost.

stats