La tercera fornada de xefs es posa el davantal de ‘MasterChef Junior’

16 joves cuiners competeixen des d’avui en el concurs gastronòmic de La 1

Una nova generació de cuiners d’entre 8 i 12 anys es posa avui davant dels fogons per enfrontar-se a la tercera edició de MasterChef Junior. El concurs de La 1 torna a un quart d’onze de la nit amb 16 aspirants i nous reptes que posaran a prova la creativitat i el talent gastronòmic dels participants. El jurat del programa no canvia i estarà format pels xefs Jordi Cruz, Samantha Vallejo-Nágera i Pepe Rodríguez, que en aquesta edició del programa es disfressaran de geishes, pilots, samurais i hostesses per avaluar els concursants. Per a aquesta edició els responsables del programa han seleccionat els concursants d’entre més de 6.000 candidats que es van presentar al càsting de l’espai televisiu.

Com en les entregues anteriors, MasterChef Junior convidarà xefs de renom perquè reptin els participants. Carme Ruscalleda, Pedro Subijana, Quique Dacosta i Toño Pérez són alguns dels cuiners que passaran pel programa i plantejaran receptes de tots els tipus als aspirants. En total, els xefs convidats sumen 19 estrelles Michelin. Un altre dels cuiners que participaran al concurs és David Muñoz, del restaurant DiverXO, que plantejarà als concursants una prova de nivell alt: elaborar un menú degustació digne d’una carta de tres estrelles Michelin.

A més, els concursants cuinaran en un restaurant temàtic de Port Aventura, prepararan àpats al Siam Park de Tenerife, visitaran Mèrida i elaboraran plats per a emigrants espanyols a Amsterdam. Un altre dels reptes dels aspirants vindrà de la mà de l’ambaixador dels Estats Units, que obrirà la seva residència al concurs perquè els joves cuiners preparin un àpat de gala.

El programa, coproduït per Televisió Espanyola i Shine Iberia, acollirà diversos convidats, entre els quals hi ha el cantant Abraham Mateo, el grup Sweet California, el campió mundial de motociclisme Àlex Márquez i els Reis Mags. També trepitjaran el plató del programa exconcursants de MasterChef, tant de les edicions adultes com de les d’infants. En cada parada es dirà adéu als tres participants amb menys puntuació fins que només quedin tres aspirants a xef, que competiran a la final que s’emetrà la nit de Reis. El guanyador del concurs aconseguirà 12.000 euros, un trofeu i un curs intensiu al Basque Culinary Center.

Es manté l’horari d’emissió

Tant en la primera com en la segona edició, MasterChef Junior ha aconseguit aplegar al voltant de la pantalla prop de tres milions d’espectadors de mitjana a Espanya. A Catalunya la final de la segona edició del concurs va convertir-se en el programa més vist del dia, amb 444.000 seguidors i un 17,3% de quota de pantalla.

Tot i això, el programa va provocar queixes d’alguns pares que en criticaven l’hora d’emissió perquè acabava passada la mitjanit. Al febrer TVE va dir que estaven estudiant avançar l’horari i canviar el dia d’emissió a divendres o dissabte, cosa que facilitaria que el públic infantil pogués veure l’espai televisiu fins al final. De moment, però, el concurs manté el dia i l’hora d’emissió de les edicions anteriors.