Mèdia 10/06/2021

Torna 'Lupin', la sèrie francesa més vista de la història de Netflix

La plataforma estrena la segona part d'un dels grans èxits d'aquest any

2 min
Omar Sy en una escena de la segona part de 'Lupin'

És protagonitzada per un actor popular, Omar Sy, i té com a punt de partida un personatge tan conegut com Arsène Lupin, però potser Netflix no s’esperava que la producció francesa Lupin acabaria sent un dels seus principals èxits d’aquest any, amb permís de Los Bridgerton i Gambito de dama. Segons la plataforma, la primera part –que es va estrenar el 8 de gener– va ser vista per 70 milions de llars els primers 28 dies, una xifra rècord que va aconseguir desbancar del rànquing tant la sèrie de Shonda Rhimes (vista per 63 milions de llars en el mateix període de temps) com la d’Anya Taylor-Joy (que va registrar 62 milions de llars també en els 28 primers dies d’emissió). La sèrie francesa més vista de Netflix –sempre segons les dades de la mateixa plataforma, que són internes i no són auditades per cap organisme extern– torna aquest divendres amb la segona part, cinc episodis més en què l'encantador (i justicier) Assane Diop continuarà emulant el seu ídol, Arsène Lupin, el personatge creat per Maurice Leblanc.

L’èxit de la sèrie també va agafar per sorpresa Sy, segons ha reconegut. “Evidentment, fem les coses perquè funcionin, però la resposta que hem tingut em supera. Dèiem que no volíem quedar malament davant de produccions nord-americanes i angleses. Som una petita sèrie francesa intentant jugar a la mateixa lliga, i tenir aquest èxit tan gran ha sigut del tot inesperat”, explicava l’actor en una entrevista amb Deadline

Omar Sy ja té experiència en convertir-se en un fenomen més enllà de les fronteres del seu país: la comèdia Intocable el va fer un dels actors francesos més coneguts del planeta. “Tant en el cinema com en les sèries, l’objectiu és explicar històries que emocionin el màxim de gent possible. La meva experiència, amb els treballs que he fet, és que tothom s’emociona o es meravella per les mateixes coses. És magnífic veure que al Brasil o a França Lupin agrada pels mateixos motius. Hi ha alguna cosa que és universal i això és el que sempre intento assolir”, argumentava.

La segona part de Lupin –s’estrena ara després d’haver aturat la producció pel coronavirus– començarà on s'acabava la primera, amb la desaparició del fill de l’Assane, el Raoul, segrestat per fer xantatge al protagonista i aconseguir que doni la cara. 

La nova 'La casa de papel'

Lupin no és la primera sèrie de producció francesa que ha posat en marxa Netflix, però sí que és la que més popularitat ha aconseguit a tot el món, un procés força semblant al que va experimentar La casa de papel com la sèrie espanyola més coneguda de la plataforma.

Amb una popularitat tan gran (i aconseguida en tan poc temps), Netflix no vol deixar passar l’oportunitat de poder treure més suc de Lupin. La sèrie està renovada des de fa mesos per a una tercera temporada. George Kay, el creador, ha assegurat que les dues primeres parts són només “la història d’origen” d’Assane Diop i que s’han d’entendre com “el primer capítol d’una sèrie més gran”. Abans de confirmar la tercera entrega, Sy ja es va mostrar disposat a continuar durant un temps més interpretant el fascinant Assane. “És un personatge superdisfrutable i que tornaria a interpretar demà mateix”, confessava.

stats