Mèdia 31/05/2015

Els toros tornen avui a TVE en horari infantil

Les corrides de toros tornen a la televisió pública espanyola després de gairebé dos anys, avui a les 18.00 hores

Joan Callarissa
2 min
David Fandila, el Fandi, en plena faena a l’última Feria de San Isidro de Madrid,  una de les cites taurines més importants de l’any a Espanya.

BarcelonaLes corrides de toros tornen a la televisió pública espanyola després de gairebé dos anys. Avui a les 18.00 hores, La 1 emetrà una corrida de Julián López, el Juli, a Càceres, en la qual el matador torejarà en benefici de la lluita contra el càncer infantil.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Amb aquesta cursa, que s’emetrà dins de la franja de protecció infantil -que va de les 6 del matí fins a les 10 de la nit-, els espectacles taurins entren per la porta gran a la graella de la cadena pública, que se n’havia desfet el 2006 al·legant motius econòmics i també per evitar la coincidència a les pantalles amb els més petits. Una decisió que, a més, va veure’s consolidada quan el 2010 es va aprovar el manual d’estil de la pública, que prohibia explícitament els toros dins de la citada franja. Tot i això, aquesta prohibició explícita no va durar gaire, ja que el 2012 -amb Rajoy ja a la Moncloa- va ser retirada del manual, cosa que va obrir la porta a noves emissions taurines.

Tot i que el deute de RTVE no deixa de créixer -l’any passat estava en 800 milions d’euros, segons El Mundo -, això no ha sigut un obstacle perquè es retransmeti avui la faena del Juli, que ja ha opinat sobre això. “El fet que la televisió pública, la de tots, emeti la corrida és una gran notícia per a la tauromàquia”, opina.

Des de la tornada dels toros, TVE n’ha emès en dues ocasions: el 2012 des de Valladolid i el 2013 des de Mèrida. En tots dos casos, les audiències han sigut positives, cosa que cada cop costa més que passi a la pública espanyola. Les dues curses van aconseguir més d’un 10% de share, una xifra superior a la mitjana que molts dies té el canal. Divendres, per exemple, va fer un 8,1%.

stats