Publicitat
Publicitat

Mitjans públics

Els treballadors de RTVE amenacen amb la convocatòria d'una vaga

Critiquen que l'acomiadament del personal contractat per diversos programes incompleix els compromisos de la direcció

Els sindicats de RTVE consideren que hi ha "motius de sobres per a la convocatòria d'una vaga" després que hagin tingut notícia de l'acomiadament "dels treballadors contractats per als programes 'Oficios de la cultura', 'El club de Pizzicato', 'La aventura del saber', 'Documentos TV' i 'Mi reino por un caballo'". En una nota, els representants dels treballadors afirmen que aquesta decisió "unilateral" està presa amb "mala fe" i "incompleix el que va manifestar la direcció al comitè intercentres". Els sindicats asseguren que l'empresa s'havia compromès a suspendre només els contractes dels programes 'La mañana de La 1' i 'Más gente' durant els mesos d'estiu, "i no altres".

Els representants dels treballadors hi sumen encara "la proposta per part de la direcció de RNE de suspendre o reduir" els informatius territorials de l'emissora, i pensen que tot plegat "provoca unes relacions laborals conflictives i la paràlisi de la producció pròpia interna" i els carrega de motius per convocar una vaga.

Els sindicats denuncien que aquestes decisions "d'última hora" s'han pres "sense el coneixement del consell d'administració i a pocs dies de la presa de possessió del nou president", i es pregunten "a què obeeixen", especialment tenint en compte que "afecten la programació de la propera temporada i l'encàrrec de servei públic". Per això, anuncien la convocatòria de concentracions de protesta a totes les seus de RTVE durant els propers dies.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT