Mèdia 13/09/2017

Els treballadors de l’ARA, als nostres lectors

Comunicat de l’assemblea de treballadores i treballadors de l’ARA

Ara
2 min
La redacció de l'ARA

BarcelonaL’assemblea de treballadores i treballadors de l’ARA no està d’acord amb la decisió de no publicar la publicitat sobre el referèndum que el govern de Catalunya ha convocat per a l’1 d’octubre. Tampoc amb la gestió i la comunicació posterior. És una decisió que no només ens ha apartat de vosaltres, els lectors, sinó que ha posat en dubte el nostre compromís amb els valors de llibertat que han sigut el motor de la nostra feina des del naixement del diari. Ens sentim íntimament compromesos amb la idea que només la defensa aferrissada i tenaç de la llibertat ens permetrà seguir mirant el futur amb optimisme, una qualitat que ens ha caracteritzat a nosaltres i us ha definit a vosaltres, que ens l’exigiu. Som conscients -i ens agrada- que compartim amb vosaltres aquesta tossuda determinació. L’ARA el feu vosaltres, a través de les nostres mans, dels nostres teclats i dels nostres bolígrafs. Per això ens sentim tan decebuts quan us decebem, i tan satisfets quan estem a l’altura del que espereu. Perquè si us fallem ens estem fallant a nosaltres mateixos.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Per això us demanem que confieu en nosaltres. No canviarem. Seguirem treballant cada dia amb la mateixa determinació per guanyar-nos la vostra confiança. Perquè només ens sentirem orgullosos de dir “Jo soc de l’ARA” si ho diem a l’uníson, amb vosaltres. Nosaltres som de l’ARA, i nosaltres, treballadors i lectors, som l’ARA. Hem fet i seguirem fent aquest viatge junts, i us agraïm que fins i tot en aquestes circumstàncies seguiu confiant en la capçalera. El rigor i la cura que han definit aquests set anys de periodisme no deixaran de ser la nostra guia, perquè heu dipositat en nosaltres una confiança que no ens sentim amb el dret de trair. La plantilla ha transmès als responsables de les decisions la seva disconformitat. I sabem que davant del xoc de legitimitats que s’està produint en aquest moment a Catalunya no podem ser ingenus: hi ha atacs a la llibertat de premsa. Però calen decisions valentes, i aquesta és la nostra. Defensem la necessitat de comprometre’s fins a les últimes conseqüències amb la democràcia, la llibertat i el periodisme. Ho diem ben clar, i estem disposats a assumir els efectes que pugui comportar l’actuació del diari en relació amb el referèndum de l’1 d’octubre.

Els mitjans de comunicació que defensem la necessitat de resoldre el conflicte de manera democràtica podem ser el blanc de la maquinària judicial, política i policial de l’estat espanyol, és cert. En aquest context només podem estar del costat dels nostres drets col·lectius. És allà on volem ser i allà on ens voleu vosaltres. Al vostre costat, assumint riscos, denunciant les injustícies i els atropellaments, i mantenint-nos crítics i vigilants amb els poders. Tots. Trobem-nos-hi.

stats