La Marató 2022
Mèdia TV 17/12/2022

Eloi Vila: "Ja he vist els vídeos de 'La Marató' i vindré plorat de casa"

Presentador de 'La Marató de TV3'

2 min
Eloi Vila

BarcelonaEloi Vila és una cara ben coneguda de TV3. Aquest any serà el primer cop que s’encarregarà de conduir La Marató de TV3, tasca que compartirà a plató amb Quim Masferrer, que ja té experiència al capdavant del macroprograma solidari de la cadena. La parella s’encarregarà de la franja de tarda i nit de La Marató, que conclourà amb la revelació del marcador final. 

És la primera vegada que presentes 'La Marató'. Com entomes el repte?

— Doncs superemocionat. I també impressionat, perquè entres al plató i és immens, i jo estic acostumat a anar amunt i avall per fora [amb el programa Al cotxe]. Però ja ho farem amb el Quim [Masferrer], que ens portem molt bé i ens estimem molt. Tenim moltes ganes de parlar amb els testimonis: hem començat a saber les històries perquè l’equip de La Marató ja ens ha anat traslladant el material, i són impactants. 

Tu estàs molt acostumat a escoltar les històries dels altres gràcies a 'Al Cotxe'. ¿Aquest és un dels teus punts forts a l’hora de presentar 'La Marató'?

— No ho sé, si hi ha punts forts són els testimonis mateixos, el fet que la gent tingui la complicitat de compartir la seva història. Trobo que és ser molt generós compartir amb tothom els problemes de salut cardiovascular, ho estàs compartint amb tot un país i s’ha de ser molt valent. Això és el que ajuda a la conscienciació i que aconseguim donatius per a la investigació, que és clau en tots els aspectes en aquest cas, tant en la prevenció com en el tractament. Els problemes cardiovasculars els tenim tan interioritzats i tan normalitzats, perquè a cada casa hi ha un cas, que sembla que ja estigui tot investigat. I no! Hi ha criatures que neixen amb problemes cardiovasculars i que necessiten trasplantaments i mantenir-los en vida mentre arriba el cor. I com aquestes, hi ha mil històries més que explicarem diumenge. 

'La Marató' té un component emocional molt fort. Com es gestiona en directe aquesta emoció?

— Crec que ho podré controlar. Soc molt emocional i ploro molt en la meva vida, però ja hi estem treballant amb l’equip de 'La Marató'. He vist els vídeos i ja vindré plorat de casa [riu].

Quim Masferrer o altres companys que ja han passat per l’experiència t’han donat consells sobre com encarar 'La Marató'?

— Consell, no. Ens hem abraçat i ens hem dit: “Va, que ens ho passarem la mar de bé i ho farem tan bé com sapiguem”. Com sempre hi posarem el cor, aquest any més que mai.

Són moltes hores de programa, físicament t’has de preparar d’alguna manera?

— No, home, no. Jo crec que ho podem suportar. De fet, haurem de fer de cinc a nou del vespre, que són quatre hores, i després de deu fins que acabi, que són quatre o cinc hores. En total seran unes nou o deu hores de directe. Bé, endavant! Si no, ja demanarem ajuda a algun metge que hi hagi per aquí [riu].

stats